Add meg irányítószámod, hogy a szállítási időt pontosan meg tudjuk határozni!

Irányítószám
Lakberendezési stílusok – Tippek az indusztriális stílus elsajátításához

Todi nappali összeállítás

Lakberendezési stílusok rovatunkban a manapság legdivatosabb, legmodernebb, legnépszerűbb megjelenéseket vesszük sorra. A cikksorozatunkat útnak indító részben a minimalista otthon főbb alappilléreiről, a második fejezetben a skandináv ismertetőjegyekről, most pedig az indusztriális stílus tulajdonságairól számolunk be.

Amikor az emberek az indusztriális stílusra gondolnak, gyakran túlméretezett fekete fémablakok, nyers, befejezetlennek ható fa bútorok és szabadon álló téglafalak jutnak eszükbe. Azonban az indusztriális stílus sokkal több ennél: ez a megjelenés a modernitás és a régi világ báját ötvözi, hogy létrehozza az ellentétek tökéletes játékát. De mit is jelent ez valójában? Hogyan lehet úgy berendezni egy lakást, hogy megjelenjenek benne ezek az elemek, de ne legyen túl „kemény” az összhatás? Mutatjuk!

Indusztriális stílus - megfizethetobutor

Molina termékek

Mi az indusztriális stílus alapja?

Az indusztriális stílus sallangoktól mentes, minimális dekorációra utal, amely a raktárak, gyárak és más ipari szerkezetek magasztos megjelenéséből merít ihletet. Legfőképpen fémek és fa, valamint a megmentett és újrahasznosított anyagok használatát jelenti ez a stílus.

Indusztriális stílus - megfizethetobutor

Kelly komód

Miért kedvelik sokan ezt a megjelenést?

Az indusztriális lakberendezés kellemes a szemnek: a többnyire semleges árnyalatokból és egyedi textúrákból álló anyagok könnyen elvarázsolnak mindenkit.

• Egyszerű, minimalista, de mégis merész, ezáltal lesz nagyon egyedi.

• Környezetbarát megközelítése miatt szintén közkedvelt, hiszen ösztönzi az újrahasznosított, megmentett anyagok használatát.

Indusztriális stílus - megfizethetobutor

Darven termékek

Mire kell figyelni?

Amikor az indusztriális stílusról van szó, a következőket érdemes szem előtt tartani:

Anyagok – Fa, alumínium, vas, acél, kő, réz... Ezek az irigylésre méltó indusztriális stílusú otthonok alapanyagai. Tehát előkerülhetnek a „sérült” fémelemek, fapadlók, kőből készült munkalapok és csupasz acélgerendák is.

Színek – Ha az indusztriális stílusú otthon kialakításáról van szó, ragaszkodjunk a szürkéhez, feketéhez, fehérhez, vagy a semleges árnyalatokhoz. Ezáltal csodálatosan vibráló, kontrasztos felületek hozhatók létre, amely ennek a megjelenésnek a mindene.

Kiegészítők – A nagy, absztrakt faliképek, fémszerkezetek, vagy bármilyen más érdekes tárgyak bármikor jöhetnek, de ne essünk túlzásba.

Indusztriális stílus - megfizethetobutor

Rella gardrób // Kelly gardrób

Tippek az elkezdéshez...

Semleges színpaletta

Az egyik dolog, ami az indusztriális stílusú otthonokra jellemző, hogy a merész árnyalatokat az apró részleteknek tartogatják, míg a terek nagy részét a semleges tónus jellemzi. Ezáltal egy tiszta és minimalista, harmonikus megjelenés hozható létre.

„Nyitott” terek

Az indusztriális stílusú otthonok általában tágasak és nyitottak. Éppen ezért érdemes arra törekedni, hogy az adott helyiséget ezen elv szerint rendezzük be. Optikailag csaljunk (akár tükrökkel, bár ezzel csínján bánjunk), és legfőképpen egymáshoz illő bútorgarnitúrával.

Indusztriális stílus - megfizethetobutor

Zorena termékek

A fa és fém kombinációja 

Ahogyan már említettük, a régi és az új anyagok keverése az indusztriális stílus egyik legelterjedtebb ismertetőjegye. Bátran válasszunk olyan bútorokat, amelyeknél ezek az elemek dominálnak.

Az indusztriális stílus a 20. század elején kezdődött, de csak nemrég kezdte el igazán élni virágkorát. Biztosra vehető, hogy a következő években is befolyásolni fogja a belsőépítészetet. Amennyiben egy olyan lakberendezési stílust keresel, amely időtálló, letisztult, megőrzi a tér integritását, de mégis modern, úgy ez lesz számodra a megfelelő választás.

Tovább inspirálódnál? Kíváncsi lennél korábbi blogbejegyzéseinkre is a témában? A minimalista, netalántán a skandináv stílus érdekelne? KATTINTS IDE!