Add meg irányítószámod, hogy a szállítási időt pontosan meg tudjuk határozni!

Irányítószám

Matrac

Egy jó matrac a pihentető alvás záloga. Igényeid és alvási szokásaidnak megfelelő matracot és számos ágykeretet talál kínálatunkban. Alakítsd ízlésed szerint, hálószobád stílusához fekhelyed. Webáruházunk széles kínálatában minden alvási szokáshoz és igényhez megtalálod megfelelő matracot. A weboldalunkon található matracok úgy vannak kialakítva, hogy megfelelően biztosítsák a nyugodt alvást és tökéletes pihenést.

Miért fontos a jó matrac?

A nyugodt és pihentető alvás érdekében rendkívül fontos, hogy milyen matracon hajtja álomra a fejét. Ezen kívül a matrac az egészségi állapotára is hatást gyakorol, hiszen a nem megfelelő darabok rendre derékfájást és egyéb ízületi problémákat képesek okozni. Éppen ezért nem érdemes rajta spórolni. A minőségi matracok felveszik a test alakját és alátámasztják a gerincet.

Vásárláskor gondoljon a nyári hőségre is, tehát olyan ágybetétre essen a választása, ami jól szellőzik, sőt akár még a nagy melegek idején képes a hőt lecsökkenteni.

Az a megállapítás miszerint minél puhább egy matrac, annál jobb rajta a pihenés egy tévhit! Igazából az, hogy kinek melyik a kényelmesebb a testtömeg függvénye is. Például egy közepes keménységű matracot kényelmi szempontból teljesen máshogy fog érzékelni egy kisgyermek, mint egy felnőtt férfi. A méret is ugyanennyire lényeges a matracok szempontjából, célszerű 15-20 centivel hosszabbat venni, mint amekkora az ön magassága. A szakemberek is rendre azt tanácsolják, hogy a lábfejek soha ne lógjanak le az ágyról, egyik oka ennek, hogy kényelmetlen, a másik pedig, hogy ártalmas az egészségre nézve.

Milyen szélességű matracot válasszon?

Amennyiben egyedül szeretné használni a matracot, jó ha legalább 90 cm széles, kétszemélyes esetében minimum 150 cm-es az ideális.

Mivel a matrac szinte minden nap használatban van, ezért az átlag élettartama körülbelül 10 év, tehát ekkor már javasolt megfontolni a cserét. Intő jel lehet, ha túlságosan belesüpped, illetve ha puhábbnak érzékeli. Hogyha rosszul dönt és silány minőségű matracot vásárol, a csere akár fél év elteltével is esedékes lehet.