Add meg irányítószámod, hogy a szállítási időt pontosan meg tudjuk határozni!

Irányítószám
Lakberendezési stílusok: Útmutató a minimalista otthonhoz

Legújabb rovatunkban a manapság legdivatosabb lakberendezési stílusokat fogjuk számon venni. A legelső választásunk a minimalista megjelenéssel foglalkozik. De mit is jelent ez?

Nézz körbe a lakásodban. Elemezz minden bútort. Tekintsd meg a dekorációs tárgyaidat is. Kérdezd meg magadtól őszintén: szükséged van ezekre az eszközökre? Pontosan, minden tárgyra szükséged van? Vagy van olyan, amitől meg tudnál válni? A minimalista stílus valami ilyesmi. A minimalista lakberendezés a visszafogottság, a tér, a világítás és a legszükségesebb bútorok egyvelege. Fontos ezért, hogy minden olyantól megszabadulj, ami hátráltat és csak azokat hagyd meg, amikre igazán szükséged van.

A minimalista stílust sokan unalmasnak tartják. Azonban ez nem így van. A minimalista megjelenés azok közé a lakberendezési stílusok közé tartozik, amelyek merészek, funkcionálisak és rendkívül emlékezetesek. Éppen ezért most elhoztunk pár tippet, amelynek segítségével Te is átvarázsolhatod otthonod kinézetét!

1. Visszafogott színválaszték

A minimalista lakberendezés letisztult, visszafogott színekből áll. Legfőképpen a világos, neutrális színek használata a legelterjedtebb. Persze nem kizárt, az élénk színek megjelenése is. Azonban azt tanácsoljuk, hogy ezeket csak nagyon visszafogottan, egy-egy esetben használd.

lakberendezési stílusok

Kind íróasztal

Az is működik, ha kiválasztasz egy színt és azoknak az árnyalatait használod, monokróm stílusban. Ugyanebben a színárnyalatban használhatsz egy mintát is. Ez nem fogja elvinni a minimalista stílusról a lényeget.

2. Szelektálás felsőfokon

A minimalista otthonnak köszönhetően el kell búcsúznod a rendetlenségtől. Azokat viszont át kell rendezned, amik szem előtt vannak. Csak a legfontosabb dolgokat hagyd kint, amire pedig nincs szükséged azt "dugd" el.

lakberendezési stílusok

Erre számos szekrényt találhatsz a Megfizethetőbútor kínálatában. Vegyünk csak példának Lomba gardróbunkat. Letisztult stílusa bármely lakás tökéletes ékköve lehet. Grafit, fehér és fekete színekben is elérhető. Így biztos, hogy megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb árnyalatot. Ráadásul a gardróbszekrény polcos és akasztós részt is tartalmaz, ezért biztos, hogy minden lomod és ruhád elfér benne.

3. Határozott vonalak és ívek

A minimalista lakberendezés jellemzője általában a tiszta, határozott vonalak és ívek, valamint a sík felületek használata. Ez például egy konyha esetén lehet jelentős. Használj olyan bútorokat, ahol a szekrényeken, fiókokon például nincs fogantyú, vagy csak nagyon minimális díszítés található.

lakberendezési stílusok

Fano konyhánk tökéletes lehet a minimalista otthonba. A letisztult szürke kinézetet csak a markolat elegáns fekete színe töri meg. 

lakberendezési stílusok

Viana ágykeret

4. Maximális fényáradat

Az ablakok a barátaidat. Ha díszítetlenül hagyod őket és hagyod, hogy beáradjon a fény, az jelentősen hozzájárul a minimalista stílushoz. Persze fontos a magánélet védelme, így törekedj a vékony, egyszerű, világos függönyök használatára. Sötétítőt és reluxát is alkalmazhatsz, az is jó megoldás lehet.

lakberendezési stílusok

Dark szekrénysor

5. Természetes bútorok

A minimalista stílushoz nagyban hozzájárulhat, ha természetes, legfőképpen fa bútorokat használsz. Ezek a bútorok általában egyszerűek, amelyek minden felülettel tökéletesen harmonizálnak.

Fontos, hogy ne legyen túl zsúfolt a tér még a természetes bútorokkal sem. Lehet egy pompáns darabod, amely vezeti a szemet, azonban törekedj arra, hogy ne legyen sok belőle.

lakberendezési stílusok

Bingo étkezőasztal

Eddig nem győztünk meg? Akkor mondjuk még, hogy mik a minimalista lakberendezés előnyei:

- A kevesebb bútor miatt tágasabbnak hat a tér. Kis lakás is könnyen berendezhető így, így könnyebben tudsz optikailag csalni. Mivel minimális termékeket használsz, ezért gyorsabban tudsz majd takarítani is. Ami mindenképpen egy jó pont!

- Mivel kevés bútort kell beszerezned, ezért környezettudatosabb, fenntarthatóbb életmódot élsz.

- Kevesebb bútor = kevesebb költés, főleg ha azt a Megfizethetőbútor termékeivel teszed.

Kell ennél több? Úgy gondoljuk, hogy nem! Éppen ezért nézz szét a Megfizethetőbútor kínálatában és rendezd be még ma minimalista otthonod az új lakberendezési stílusok rovatunk segítéségével.