Add meg irányítószámod, hogy a szállítási időt pontosan meg tudjuk határozni!

Irányítószám
Legénylakás, nem csak férfiaknak!

Az amerikai filmek tipikus legénylakása láttán benned is megszületett már a gondolat, hogy jó lenne a mindennapokat egy ilyen kuckóban tölteni? Nem csoda. Letisztult, stílusos eleganciája könnyedén rabul ejti a szíveket. A legénylakásokra jellemző funkcionális, kényelmes, mégis modern megjelenést azonban bárki könnyen adaptálhatja otthonába. Éppen ezért összegyűjtöttük a legénylakás legjellegzetesebb eleimet, aminek segítéségével Te is egyszerűen berendezheted lakhelyedet!

Noha a legénylakásokat sokszor az ipari, indusztriális stílus – a régi gyárak által inspirált, időjárás viszontagságainak kitett fák, szabadon hagyott téglafalak és betontömbök – jellemzi, nem feltétlenül baj, ha ezekkel nem rendelkezik lakásod. Elegendő az alapokkal kezdened:

Legénylakás - Forest szekrénysor

Forest I. szekrénysor

1. Válaszd ki a megfelelő színeket!

A következetesség kedvéért keress egy színpalettát, amely végigkísér majd a lakberendezési utadon! Az interneten számos forrást találhatsz arról, hogy milyen színek illenek egymáshoz. Általános szabályként elmondható, hogy a semleges választékokkal, például a klasszikus fekete-fehér kombinációval, a szürke különböző árnyalataival, a földszínekkel, valamint a „poros” tónusokkal nem nyúlhatsz mellé. Ezekhez mindig hozzáadhatsz egy kis színt is – növények, kiegészítők vagy festmények formájában.

A sötét színek tökéletes alapot biztosítanak egy legénylakás kialakításához, azonban ezt se vidd túlzásba! A komor árnyalatok könnyen barátságtalanná varázsolhatják lakásodat.

Legénylakás - komód

Lambio komód 150 cm

2. Mixeld a mintákat!

A geometrikus motívumok nagyon jól illenek egy legénylakás stílusához. Arra azonban törekedj, hogy a falakat a nemes egyszerűség jellemezze! Csak egy-egy formával törd meg a vizuális egyhangúságot, ezzel egy kis életet adva az adott szoba hangulatának. Először kezd kicsiben – például egy szőnyeggel vagy egy díszes bútordarabbal –, hogy „egyberántsd” a helyiséget.

Legénylakás - Tv állvány

Talon 153 cm Tv állvány

3. Válassz természetes darabokat!

Egy legénylakás berendezéséhez a kortárs bútorok a legjobb választások. Mivel ezt a stílust a sima felületek és a letisztult darabok határozzák meg, az átalakításhoz szükséges elemeket és anyagokat gyakorlatilag mindenhol megtalálhatod. Fontos szem előtt tartani azonban, hogy a steril színeket és felületeket érdemes ellensúlyozni, mivel a lakás túl hideg, rideg hatást kelthet. Ezért bölcs lépés természetes anyagokban, fa bútorokban gondolkodni – ezek a termékek melegséget, otthonosságot sugároznak magukból.

Legénylakás - kanapá

Lina kanapé

4. Ne felejtsd el a bőrbútorokat sem!

A bőrbútorok soha nem mennek ki a divatból. Ez az anyag általában „férfias”, ezért mindenképpen javasoljuk, hogy egy ilyen jellegű darabbal gazdagítsd otthonodat, amennyiben az amerikai legénylakás kialakítása a cél. Legyen szó kanapéról, ülőgarnitúráról vagy fotelről, ezek a darabok megérik a befektetést – még ha drágábbak is. Műbőr vagy bőr hatású társaik olcsóbbak, azonban szintén megfelelőek lehetnek.

Legénylakás - gardróbszekrény

Loreto IX. gardróbszekrény

5. Tartsd tisztán a lakásodat!

A világ legszebb lakása Tiéd lehet, de ha piszkos és rendetlen, nem fogod elérni a kívánt hatást. A tiszta és rendezett lakás fenntartásának egyszerű módja, ha hetente takarítod a teret. Plusz tipp, hogy dobd ki azokat a kiegészítőket, amelyek esetleg a zsúfoltság hatását kelthetik! Ez a minimalista otthon alapja is. Amennyiben erről a lakberendezési stílusról szeretnél olvasni, KATTINTS IDE!

Legénylakás

+1 Tedd közszemlére a hobbijaidat!

Ne félj megmutatni a szórakoztató oldalad! Akár filmgyűjteményről, akár bakelitlemezekről van szó, a kedvenc szabadidős tevékenységed bemutatása teljesen új szintre emelheti a lakásod.

Amennyiben egyéb lakberendezési stílusokkal kapcsolatos blogbejegyzésünk érdekelne, KATTINTS IDE! Ugyanakkor ne felejtsd el megtekinteni a TELJES KÍNÁLATUNKAT, azon belül az ÚJDONSÁGAINKAT sem!