Add meg irányítószámod, hogy a szállítási időt pontosan meg tudjuk határozni!

Irányítószám
5 kötelező bútordarab az albérlet berendezéséhez

A felsőoktatási ponthatárok kihirdetése után kezdetét vette az idei albérletpiaci főszezon. A nagyvárosokban jelenleg több száz, Budapesten pedig több ezer kiadó lakás közül válogathatunk, ha ideiglenes otthonunkat szeretnénk megtalálni (főbérlőként ez kevésbé jó hír, hiszen ennyi lakással kell felvennünk a versenyt). Az ideális ár, környék és elrendezés megtalálása után viszont még hátra van egy nagyon fontos lépés: be kell rendezni, és otthonossá kell varázsolni az ingatlant.

Melyek azok a bútorok, amik egyetlen kiadó lakásból sem hiányozhatnak? Mire vágynak az albérlők? Mi lehet praktikus a főbérlő szempontjából? Összeállításunkban olyan kiegészítőket gyűjtöttünk össze, amik kedvező áron kínálnak megoldást az ideiglenes otthonokban leggyakrabban felmerülő problémákra. Lássuk a nélkülözhetetlen bútordarabokat!

1. Előszobafal

Ha belépünk a lakásba, az első, amire szükségünk lesz, az egy előszobafal. Ez nem tűnik mindenki számára egyértelműnek – sok helyen nem is található ilyen berendezési tárgy –, pedig rengeteg hasznos funkciója van ennek a viszonylag kis helyet foglaló és praktikus bútordarabnak.

  • Elnyeli a cipőket, így nem kell a bejárati ajtó körül szétdobált lábbelikben botladozni.
  • Akasztóként funkcionál, ezért nincs szükség külön fogasra a kabátoknak.
  • Beépített tükörrel rendelkezik, tehát nem kell a fürdőszobába rohanni, hogy ellenőrizzük indulás előtt a frizuránkat.

Nézd meg az akciós, online megrendelhető, raktáron lévő előszobafalakat!

2. Ágyazható kanapé

A hangsúly ebben az esetben az ágyazhatóságon van, hiszen egy albérletben általában csak a legszükségesebb fekvőfelületek találhatók meg. Ezért fontos, hogy a nappaliban elhelyezett kanapé átalakítható legyen, és legalább két ember számára kényelmes fekhelyként szolgáljon – ha esetleg úgy döntenének a vendégek, hogy maradnak néhány éjszakára.

Amit az ágyazhatóságon kívül még érdemes szem előtt tartani, az a szín: egy albérletbe szánt kanapé esetében mindenféleképpen érdemes sötét, szürkés árnyalatokban gondolkodni, hogy a gyakori használat ellenére kevésbé legyen szembeötlő a koszolódás.

Nézd meg az akciós, online megrendelhető, raktáron lévő kanapékat!

3. Heverő

Egy albérlet esetében a francia ágy helyett ideálisabb megoldásnak bizonyulnak az egyszemélyes fekhelyek. Mivel egy lakást általában több lakó vesz birtokba, egyetemisták vagy középiskolás diákok esetében pedig a bérlők általában nem alkotnak egy párt, ezért hely és anyagi szempontból is praktikusabb heverő(k)ben gondolkodni. Akárcsak a kanapéknál, a koszolódásveszély miatt ebben az esetben is érdemes sötét árnyalatban vagy mintás felületben gondolkodni.

Nézd meg az akciós, online megrendelhető, raktáron lévő heverőket!

4. Gardróbszekrény

Annak ellenére, hogy albérlőként általában nem cipeljük magunkkal az összes mütyürünket ideiglenes otthonunkba, legalább egy szekrénysorra akkor is szükségünk lesz, amiben elhelyezhetjük a ruháinkat és a legfontosabb értékeinket. Amennyiben egy gardróbszekrény beszerzésén törjük a fejünket, a tér tágítása érdekében érdemes olyan darabot választani, ami beépített tükörrel is rendelkezik.

Nézd meg az akciós, online megrendelhető, raktáron lévő gardróbszekrényeket!

5. Étkezőgarnitúra

Ha megvannak a legszükségesebb bútordarabok a hálószobába, a nappaliba és az előszobába, akkor már csak az étkezőbe kell a legszükségesebb kiegészítőket megtalálni. Kereshetünk külön asztalt és székeket, de sokkal egyszerűbb, és anyagilag is jobban megéri, ha étkezőgarnitúrában gondolkodunk – így megkímélhetjük magunkat attól, hogy egymáshoz passzoló bútorokra kelljen vadásznunk (egy albérlet esetében elegendő a kétszemélyes kiszerelés).

Nézd meg az akciós, online megrendelhető, raktáron lévő étkezőgarnitúrákat!

Akár albérlőként, akár főbérlőként rendezzük be a lakást, az alábbi szempontoknak minden bútordarabnak meg kell felelnie:

  • Legyen pénztárcabarát.
  • Legyen strapabíró.
  • Legyen könnyen összeállítható.

A fenti összeállításban szereplő lakberendezési kiegészítőket úgy válogattuk össze, hogy mind a három szempontnak megfeleljenek. Bármelyik mellett teszed le a voksod, biztosítani tudjuk, hogy főbérlőként és albérlőként is elégedett leszel velük.

Ezek természetesen csak a „kötelező tartozékok”. Ha a lakás – fürdőszoba, konyha vagy a nappali – berendezéséhez egyéb kiegészítőkre is szükséged van, böngészd végig a teljes kínálatunkat: KATTINTS IDE!