Add meg irányítószámod, hogy a szállítási időt pontosan meg tudjuk határozni!

Irányítószám
Ágy vásárlás - 5 szempont, amit érdemes figyelembe venni

Életünk egyharmadát alvással töltjük – egy átlagos ember életében ez körülbelül 20 évet jelent. Ezért nem mindegy, hogy milyen terméke(ke)t használunk időnk nagy részében. A nem megfelelő bútor ugyanis izom- és hátfájdalomhoz, valamint – nyilvánvaló módon – alváshiányhoz vezethet. A fáradtság pedig pszichés zavarokkal – például koncentráció hiányával, ingerültséggel, valamint nehezebb feladatvégzéssel – kecsegtethet. Az alvás ugyanis azon túl, hogy pihentet, regeneráló hatással van az agy működésére, valamint erősíti az immun- és idegrendszert. Többek között emiatt is célszerű figyelmet fordítani az ideális ágy kiválasztására.

A jó ágy sokkal több annál, mint ahogyan kinéz. A speciális matractípusoktól kezdve, a rejtett tárolókon át, sok mindent ajánlott mérlegelni. Legújabb cikkünkben ezeket vesszük sorra. Nézzük, mit érdemes szem előtt tartani egy ágy vásárlás során!

Ágy vásárlás - 5 szempont, amit érdemes figyelembe venni

Sandy 160 ágykeret

1. Alapadatok ágyválasztáshoz

Életkor, súly, magasság. Ezek lényegtelen dolgoknak tűnhetnek, de ajánlatos velük foglalkozni, egy ágy vásárlás során legalábbis mindenképp.

Életkor:

Nem mindegy, hogy gyermekünknek, magunknak vagy szüleinknek keresünk fekhelyet. Egy idősebb embernek ugyanis nagyobb nehézséget fog jelenteni az, hogy alacsonyabb ágyból keljen fel, mint egy fiatalabbnak. Éppen ezért egy termék választása során ez is mérvadó lehet.

Súly:

Szintén célszerű megvizsgálni a különféle ágybetéteket, és azok terhelhetőségét.

A Megfizethetőbútor kínálatában elérhető betét típusaink:

Szivacsos: A betét alapanyaga szivacs. Kevésbé rugalmas, keményebb fekvőfelület.


10-es habos: A betét alapanyaga 10 cm vastag szivacs. Szintén kevésbé rugalmas, keményebb.

Rugós/bonell rugós: A betétben rugók találhatók, a felső rétege szivacs. Ezáltal rugalmasabb fekvőfelület, az előbb felsoroltakhoz képest.

Erősített bonell rugós: Vastagabb anyagú rugóacél alkotóspirálokat és a rugósorok közé behúzott szivacs csíkokkal való megerősítést jelent. Masszív, tartós fekhely.


Nagy rugalmasságú vastaghab/minőségi habszivacs: Magas minőségű, vastag habszivacs alapanyag. Tartós fekvőfelület. A szivacsos résznél puhább, a rugónál keményebb fekhely. 


Extra rugó: Erősebb, vastagabb anyagú acél rugók használatából kifolyólag tartós, masszív fekhelyet biztosít.

Típusok terhelhetősége:

Szivacsos betét: maximum 50 kg-ig/fő

10-es habos: maximum 80 kg-ig/fő

Rugós: maximum 80 kg-ig/fő

Erősített bonell rugós: 80 kg fölött/fő

Extra rugós: 80 kg fölött/fő

+ TIPP: Érdemes tekintettel lenni az egészségügyi állapotra is. Azoknak például, akik gyakran szenvednek hátfájdalomtól, a rugós típusú ágyainkat szoktuk javasolni.

Magasság:

Az ideális ágyméret nagyban függ tehát a súlytól és a testalkattól, de még a magasságtól is. Kínálatunkban éppen ezért 120x200-as, 140x200-as, 160x200-as, valamint nagyobb méretű 180x200-as ágyak is találhatóak, hogy mindenki megtalálhassa a számára legideálisabb terméket.

Általánosságban azonban elmondható, hogy:

a választott ágynak 15-20 centiméterrel kell hosszabbnak lennie a testünkhöz képest. A szakemberek azt tanácsolják, hogy a lábfejek soha ne lógjanak le az ágyról. Ennek egyik oka az, hogy kényelmetlen, a másik pedig az, hogy ártalmas lehet az egészségre nézve.

Ágy vásárlás - 5 szempont, amit érdemes figyelembe venni

Orlando 160 ágykeret

2. Ne felejtsük el a megfelelő matracot sem!

Attól függően, hogy ágyunk igényel további matracot vagy sem, érdemes szem előtt tartani a rúgós felületet és a szélességet. Egy felnőttnek legalább 90 centiméter széles matracot kell biztosítani. Két személy esetében pedig minimum 150 cm az ideális. Továbbá, ajánlatos olyan matracot vásárolni, ami jól szellőzik. Ennek főként a nyári hőségben lesz majd szerepe.

A Megfizethetőbútor kínálatában elérhető matracok IDE KATTINTVA érhetőek el.

Ágy vásárlás - 5 szempont, amit érdemes figyelembe venni

Zéró franciaágy

3. Egyedül, vagy párban?

Egy ágy vásárlás során az is mérvadó lehet, hogy egyedül alszunk, vagy valakivel megosztjuk a fekhelyünket. Nyilván, ha egy másik emberrel osztozkodunk, akkor ajánlott nagyobb franciaágyat választani, de a kényelem érdekében akár egyedül is érdemes lehet ilyen alvófelületben gondolkodni.

Ágy vásárlás - 5 szempont, amit érdemes figyelembe venni

Grace 160 ágykeret

4. Gondoljunk a szoba méretére!

A hálószoba teljes méretét mindig figyelembe kell venni. Egy kisebb hálószoba esetén célszerű elgondolkodni például egy kihúzható kanapén (kanapé kisokosunkat IDE KATTINTVA tudod elolvasni).

Amennyiben az a probléma, hogy nincs további hely egy nagy szekrénynek a hálószobában – például a tartalék lepedők, ágyneműhuzatok, párnák tárolásához –, akkor szerencsésebb beruházni egy ágyneműtartós/tárolóhelyes ágyra. Ezek a legjobb ágytípusok a kis szobával rendelkezőknek, hiszen így extra helyet lehet megtakarítani. Ráadásul az összes dolgunk kényelmesen és könnyen elférhet egy szobán belül.

Ágy vásárlás - 5 szempont, amit érdemes figyelembe venni

Merida 160 ágykeret

5. Ha fontos a kinézet...

• Ha egy olyan ágyat szeretnénk, amely valóban karaktert kölcsönöz a szobának, a fejtámlák/ágykeretek elengedhetetlenek. Fém, kárpitozott vagy fából készült ágykereteink IDE KATTINTVA érhetőek el.

• Továbbá, néhány termék esetében alaptartozék vagy rendelhető a LED világítás is. Ez egy plusz dekorációs elem, amin ajánlott elgondolkodni egy ágy vásárlás során. Ez azoknak lehet kifejezetten szerencsés, akik szeretnék hangulatossá varázsolni a hálószobában töltött perceket. Akár filmnézésről, olvasásról, netalántán másról lenne szó...

Inspirálódnál még termékeink közül? A teljes kínálatunkat IDE KATTINTVA tudod megtekinteni. Ha pedig kíváncsi lennél, hogyan lehet berendezni egy hálószobát 300 ezer forint alatt, akkor pedig KATTINTS IDE.