Add meg irányítószámod, hogy a szállítási időt pontosan meg tudjuk határozni!

Irányítószám
Újévi gardróbrendezés

Évente 2-3-szor érdemes kiselejtezni a ruhatárunkat, hogy az esetleges felesleges ruhadarabok ne foglalják el a helyet azoktól, amelyeket sűrűbben használunk. A január kitűnő hónap erre a feladatra, hiszen így nem csupán rendezettebben kezdhetjük az újévet, de a használaton kívüli ruhadarabjainkat rászorulóknak adományozhatjuk, akiknek a hideg téli hónapokban óriási szükségük van a meleg ruhákra.

Karen 2 komód

Hol tároljuk a ruhákat?

Legalább egy gardróbszekrényre mindenképpen szükségünk lesz, ha kényelmesen szeretnénk tárolni a ruháinkat, és könnyen hozzájuk szeretnénk férni. A gardrób méretét elsődlegesen az alapján válasszuk, hogy mekkora helyünk van a szobában ahova szánjuk a bútordarabot! Emellet az is fontos szempont, hogy mennyi tárolandó ruhánk van. Ha bőségesen el vagyunk látva ruhákkal, akkor mindenképpen érdemes a gardrób mellett legalább egy komódot is beszereznünk.

Lomba gardrób

Ha van két különálló bútordarabunk, akkor értelemszerűen külön válogathatjuk ruháinkat szezon szerint. Legjobb, ha a gardróbszekrényt jelöljük ki az éppen használatban lévő darabjainknak, a másik bútordarabot pedig tárolásra használjuk.

Mendy 1D3S komód

Hogyan tároljuk ruháinkat?

Minden olyan ruhát, ami könnyen kinyúlhat, mint például a pulóverek, kötött ruhák, pólók, pulcsik, érdemesebb egymásra hajtogatni egy polcon, mint felakasztani őket vállfára. Az erősebb anyagú holmik, mint a farmer és kord ruhák, nadrágok szintén jól tárolhatók így. Az összehajtogatott ruhákat nem csupán polcon, hanem fiókokban is tárolhatjuk. Mindkettő esetén fontos azonban, hogy túl sok ruhát ne halmozzunk egymásra, mert a súlyukkal összenyomhatják egymást, és ettől könnyebben gyűrődnek.

Siciliano gardrób

A kabátokon, dzsekiken kívül azokat a ruhákat tároljuk vállfán, amik könnyen gyűrődnek, mint a kosztümök, zakók, ruhák, blúzok és persze a kényes anyagúak, mint a lenvászon ruhaneműk. Nyugodtan használhatjuk a ruhákba bevarrt akasztókat, ugyanis segítségükkel nem csúszik le a vállfáról a ruha, így kevésbé gyűrődik vagy tekeredik meg az anyag. A nadrágokat hosszában hajtsuk félbe, úgy hajtsuk rá a vállfa keresztrúdjára, vagy nadrágtartós vállfa esetén csíptessük fel a nadrágot a hajtókájánál fogva. A szekrény kialakításánál fontos, melyik mellett döntünk, ugyanis ez meghatározza, mekkora helyet szükséges kihagyni az akasztórúd alatt. A vastag fa vállfák nagyon jó választások mind a felsők, mind a kabátok, dzsekik és nadrágok esetében. A szoknyák esetében a legszerencsésebb, ha csíptetővel ellátott vállfákra tesszük őket.

Martin gardrób

Hogyan tároljuk a szezonon kívüli ruhákat?

A legfontosabb, hogy lehetőség szerint válasszunk olyan helyet, ami tiszta, hűvös, száraz és sötét is, valamint ügyeljünk rá, hogy mindent tisztán tegyünk el. A ruhák, még ha hosszabb távra tesszük is el őket, jó, ha levegőznek, de természetesen védeni kell a por és a bogarak ellen is, így hát nem egyszerű kérdés, miben is tároljuk őket. Egy erre alkalmas szekrényben, komódban biztosan nem esik a ruháknak semmi bajuk. Azonban ha nincs a lakásban hely egy újabb bútordarabnak, akkor másik megoldás után kell néznünk. A vászonból készült felakasztható zsákok jó szolgálatot tehetnek a használaton kívüli kabátok, ruhák, kosztümök számára – műanyag társaikkal ellentétben ezek hagyják levegőzni is a ruhákat. Hasonló okokból érdemes kerülni vákuumos ruhatárolást is. Bár rendkívül praktikus, hogy a lehető legtöbb levegőt kiszívva a tároló zsákból minimális méretű lesz, a ruhákat nagyon összepréseli. A műanyag doboz jó a bogárbiztos tárolásra, de meleg időben a benn rekedő nedvesség árthat a ruháknak és a természetes anyagú holmik nem tudnak lélegezni sem ilyenkor. Az erős vászonból készült tároló dobozok ellenben jók a pulóverek, pólók, farmerek számára.

Mendy 2D3S komód

Kezdj neki te is a nagy téli ruhatárrendezésnek! Weboldalunkon megtalálod az összes ruhatároláshoz szükséges bútordarabot, számtalan dizájnban, összeállításban, méretben és színben!