Add meg irányítószámod, hogy a szállítási időt pontosan meg tudjuk határozni!

Irányítószám
Tinik álma - Végre van saját szobám!

Egy tinilány szobáját úgy édemes berendezni, hogy több funkció is megférjen egymás mellett, hiszen itt kell majd aludni, tanulni és a barátnőkkel pletykálni is.

Fontos, hogy jól érezzük magunkat otthonunkban mindannyian. És különösen szívünkön viseljük, hogy gyermekeink is szeressenek otthon lenni, szeressenek hazamenni, hogy nekik is egy kis sziget legyen a feltöltődéshez a saját birodalmuk, az egész lakás.

Hogy ez így legyen, nem kell mást tennünk, csak figyelembe kell vennünk gyermekünk változó személyiségét, szükségletét, habitusát, szokásait. A legjobb, ha felügyelettel ugyan, de nagyrészt rábízzuk serdülő gyermekünkre, hogyan rendezze be kis birodalmát. Engedjük neki meghatározni a témát, könnyebb általa színezni a falakat, megtalálni a megfelelő dekorációt: a mai tiniket a zene, a sport, hírességek, rocksztárok, filmek, hobbi, divat … érdekli. 

Meg kell említeni, hogy a rend megtartása érdekében oda kell figyelni a különféle tárolóhelyek megteremtésére.  Mindezt persze egy alapos selejtezés után. Semmi keresnivalójuk a szobában a régi gyermekholmiknak: adjuk el, ajándékozzuk el a régi plüssöket, ruhaneműket, játékokat, könyveket (természetesen a legszebb, legédesebb, leg, leg darabokat megtarthatjuk) és adjunk teret az újabb hobbinak, az újabb életkori sajátosságok kibontakozásának, hiszen bármit is jelent ez, higgyétek el, biztosan nagy tér kell hozzá.

Tippek:

1. A szoba hangulatát elsősorban a színek befolyásolják majd.

Fessük a falat színesre, domináljanak gyermekünk kedvenc színei. Nem kell tudatosan összpontosítani a passzoló színekhez, elrugaszkodhatunk, képzeletünk messzire nyúlhat, hiszen ma már minden szín passzol mindenhez. Minél színesebb, annál vidámabb hatást kelt mindannyiónk számára.

2. Kiegészítők a szobában

Ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy a tinik kedvenc helye lesz a saját szobája, kuckója. Érezze magát otthonosan, úgy ahogy a batárai is, ha vendégül látja őket egy délutáni pletykázás közben. A díszpárnák, fényképek a falon, sőt az ágytakaró is mind pozitív benyomást keltenek a szoba látogatói számára. Szerezzünk be tárolódobozokat, díszíti a szobát de fontosabb annál, hogy a holmikat, kacatokat rendszerezni tudjuk a szobában.

3. Elengedhetetlen bútordarabok

Ahhoz, hogy több cselekvés megférjen egymás mellett a szobában (tanulás, pihenés, szórakozás) szükségünk van mindenképp számítógép illetve íróasztalra- legyen a tanulás az első! Kényelmes ágyra, szerezzünk be franciaágyat, hiszen a tini korszaktól egy lépésre vagyunk a felnőtté váláshoz. Gardróbszekrényre, ebben a korszakban a ruházkodás igen fontos tényező gyermekünk számára. Válasszunk türkös gardróbszekrényt, hiszen gyermekünk igen sok időt tölt majd el készülődéssel, sminkeléssel. Előnyét elvezzük abban is, hogy a tükrök tágítják a teret. Fotel, hogy legyen egy sarok, ahová el tud vonulni. A fotel más benyomást kelt az íróasztalszéktől, szívesebben olvassa majd el a tini magazinokat, vagy ír vissza legjobb barátnőjének élménybeszámolót a tinidiszkóról.