Add meg irányítószámod, hogy a szállítási időt pontosan meg tudjuk határozni!

Irányítószám
Olvasósarok kisokos – A tökéletes pihenéshez

Az emberek alábecsülik az olvasósarok erejét. Mi mindig is csodálattal néztük a régi kastélyokat, birtokokat a különféle filmekben és sorozatokban, amelyekben a hálószobákban és a könyvtárakban hangulatos zugok vannak. Ez azonban nem csak a hollywoodi filmek hozadéka. Manapság egyre inkább elterjedtebbek ezek a sarkok, hiszen azon kívül, hogy valóban meghitt lesz tőle a helyiség, még funkcionálisak és modernek is.

Az olvasósarok vizuálisan megnyitja a teret, lehetőséget adva a kikapcsolódásra, a feltöltődésre, valamint az életből való kiszakadásra. A legfontosabb dolog így tehát a nyugalom, azaz a „nyugalom szigetének” kiépítése. Ez lesz majd a későbbiekben a személyes szentélyed, ahová elmenekülhetsz a káosz elől, és belemerülhetsz egy jó könyvbe... vagy a közösségi média folyamatos görgetésébe.

Olvasósarok - Megfizethetőbútór

Marshal fotel // Bolero fotel + Puff

Egyáltalán miért érdemes egy olvasósarkot kiépíteni?

Talán most éppen azon töprengsz, hogy egyáltalán miért van szükséged egy kis zugra az otthonodban, amikor már eleve ott vannak a kanapék, a székek és a nagyon kényelmes ágyad, amelyek tökéletesen el tudják látni az olvasósarok funkcióját.

Nos, ahogy korábban említettük, az olvasósarok szépsége abban rejlik, hogy egyfajta speciális búvóhely lesz majd, ahová elvonulhatsz, hogy a külvilágot a hátad mögött hagyd, és egyszerűen csak lazíts. Ez a mai világban hatalmas szó, és kincset ér.

Plusz, ebben a zugban sokkal könnyebben (és kellemesebben) ki tudsz kapcsolódni, mint egy „normál” fotelben vagy egy kanapén – legyen az bármilyen nagy és kényelmes. Azáltal, hogy létrehozol egy olvasósarkot, rengeteg rossz berögződéstől – például, hogy az ágyadat használod olvasásra, naplóírásra, podcast-hallgatásra stb. – megszabadulhatsz. Ez ugyanis azt eredményezi, hogy az ágyad elveszíti identitását, mint a „pihenés helyét”. Ne feledd, az ágynak elsősorban az alvást kell szolgálnia! Ez a hozzáállás hosszú távon sokkal jobbá teszi az általános alvásminőségét is.

Olvasó sarok - Megfizethetőbútor

Baltimore fotel // Cotto fotel

Hogyan készíts Te is saját olvasósarkot?

Ha eldöntötted, hogy szeretnél egy olvasósarkot kialakítani, akkor elkezdheted keresni a tökéletes helyet a kis zugodnak. Ez a nappalitól kezdve a hálószobáig, az irodáig vagy a vendégszobáig bárhol lehet. Ha van egy padlásod, ahol rendelkezésedre áll némi hely, és nem tortúra feljutni, akár az is tökéletes választás lehet. A lényeg, hogy találj egy hangulatos részt az otthonodban, ahol van elég a hely az olvasósarok kialakításához. Mielőtt azonban végleg eldöntenéd, hogy hol legyen az olvasósarok, ülj le az adott helyre, és mérd fel, hogyan érzed magad a térben. Elég csendes lesz? Egy kicsit szűkös? Fennáll az esélye, hogy sokszor megzavarnak itt? Hangulatossá és kényelmessé tudod tenni? Ezeket a kérdéseket érdemes válaszolnod még az olvasósarok kiépítése előtt.

Olvasó sarok - Megfizethetőbútor

Prius fotel // Amado 2 new függő fotel

Ami az ülőalkalmatosságokat illeti, számos lehetőség közül választhatsz. Akár puha párnákat is használhatsz, vagy babzsákban is gondolkodhatsz, hiszen ezeket bármikor könnyedén át tudod helyezni. Amennyiben nem szeretnél a padlón olvasni, és nagyobb hely áll a rendelkezésedre, úgy válassz inkább egy széket – ez lehet egy hintaszék, egy függőfotel, egy karosszék vagy egy fotel is. A Megfizethetőbútor kínálatában minden szükséges terméket elérhetsz, a teljes kínálatért KATTINTS IDE!

Az olvasósarok kialakítása során az egyik legfontosabb szempont, hogy kiválasztott helyiség rendelkezzen ablakkal, és jusson be természetes fény – ez nemcsak hangulatot ad a zugodnak, hanem a szemeidnek is jót teszel vele. Ha a természetes fény nem opció, akkor további hangulatvilágítást, LED fényeket is használhatsz. Sőt, ez kötelező is, hiszen a késői olvasásokhoz elengedhetetlen egy megfelelő lámpa.

Olvasó sarok - Megfizethetőbútor

Dáma fotel // Bredly fotel

Ne felejtsd az extrát sem!

Az olvasósarok az ideális hely és ülőhely megtalálásánál többről szól. Kialakítása során gondolkodj színekben, és csempészd bele egy kicsit a személyiséged. A dekorálás talán a legjobb része az olvasósarok kialakításának, engedd hát szabadjára a fantáziád!

A sarkot díszítheted pl. tapétával vagy festékkel, amelyek teljesen más hangulatot kölcsönözhetnek a falaknak. Akár táblafestékkel is lefestheted, vagy krétatollakkal is kedvedre dekorálhatod őket. Használj nyugodtan személyes tárgyakat, fényképeket, csecsebecséket, növényeket, takarókat, szőnyegeket, azonban arra érdemes odafigyelned, hogy ne ess túlzásba! A „mindenből egy kicsit” hozzáállással ugyanis zsúfolt és barátságtalan közeget hozhatsz létre.

Amennyiben helyszűkében vagy, próbáld meg polcokkal kitölteni a teret, és tárold itt a kedvenc könyveidet. Ne feledd, hogy a zugodnak a világtól való elszakadásodnak kell lennie, ezért alakítsd a saját ízlésed szerint!

Reméljük, hogy a Megfizethetőbútor jelenlegi cikke és kínálata inspirációt ad a saját olvasósarkod kiépítéséhez. A teljes termékkínálatért KATTINTS IDE, és inspirálódj még ma a legszebb bútoroknak köszönhetően! Az elkészült olvasósarkot pedig ne felejtsd el megosztani velünk a közösségi média felületeisnken!