Add meg irányítószámod, hogy a szállítási időt pontosan meg tudjuk határozni!

Irányítószám
Monokróm stílus – Tippek és tanácsok

Narvik sarokkanapé

Az ideális színek kiválasztása komoly fejtörést okozhat – függetlenül attól, hogy az egész lakás vagy csupán egyetlen helyiség újragondolásáról van-e szó. Szerencsére a monokróm stílussal nem lehet mellé lőni.  Ez egy hihetetlenül egyszerű módja annak, hogy eleganciát csempéssz a belső terekbe – nem véletlen, hogy egyre népszerűbb lakberendezési trendről van szó.  Ebben a cikkben felvázoljuk, miért kiváló választás az egyszínű színpaletta, vagyis a monokróm stílus használata otthonodban, és azt is bemutatjuk, hogyan adaptálhatod könnyedén!

Monokróm stílus - megfizethetőbútor

Sky sarokkanapé

A monokróm stílus alapja

A monokróm stílus egy szóval jellemezve egyenlő a harmóniával. A „monokróm” ugyanis egyszerűen annyit jelent, hogy veszel egy alapszínt, majd a tónusokkal és árnyalatokkal játszva különböző „fajtákat” hozol létre belőle, végül ezeket az árnyalatokat alkalmazod egy választott szobában, vagy akár az egész lakásodban. Ha így határozol, egy egységes, nyugalmat árasztó, pihentető környezetet teremthetsz meg.

TIPP: Mivel a monokróm stílusnak nyugtató hatása van, ezért gyakran használják olyan terekben, amelyek extrán igénylik az efféle ingereket. Ilyenek lehetnek például a hálószobák vagy a dolgozószobák. 

Azok számára, akik most kezdenek kísérletezni a lakberendezéssel, egy egész szoba, netalántán lakás összeállítása ebben a stílusban ijesztő lehet, hiszen összhangot kell teremteni például a bútorok, a padlóburkolatok, a művészeti és a dekorációs elemek között. Ráadásul ott van még mindig a szín kérdése, és a különböző árnyalatok kiválasztása...

Monokróm stílus - megfizethetőbútor

Afra sarokkanapé

Így varázsold be a monokróm stílust otthonodba!

Első lépésként határozd meg, hogy milyen színt szeretnél használni leginkább otthonodban! Sokan a feketét és a fehéret gondolják a monokróm stílus alapjának, azonban ehhez nem feltétlenül kell ragaszkodnod. Ha Neked a menta a kedvenc színed, akkor akár ezt is felhasználhatod. Egy világos, illetve egy sötét árnyalatával könnyedén megteremtheted a harmonikus, egységes megjelenést, amiről eddig beszéltünk.

Ha el szeretnéd elkerülni az „unalmasság” vagy az „összemosódás” érzetét, akkor ne felejtsd el a kiválasztott színt/színeket textúrákkal és mintákkal kombinálni. Ez lesz ugyanis az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy „vizuális felpezsdítsd” a lakásod. Míg a túl sok minta általában zavaró lehet, a monokróm stílus lehetőséged ad arra, hogy szabadon engedd fantáziádat, és többfélét is válassz – az egységes színskála mellett ugyanis még ez sem fog soknak hatni.

Monokróm stílus - megfizethetőbútor

Mateo sarokkanapé

A monokróm stílusra ne úgy gondolj, mint a szoba/lakás teljes egészét meghatározó irányzat. Ez csak az alap. Hozunk egy hasonlatot: legyen ez a megjelenés egy pite. Az a szín, amelyet választasz, nem az egész pite, csak a töltelék. Egyetlen pite sem teljes enélkül, azonban szükség van még másra is, hogy összeálljon a pite tésztája. Ebben az esetben a „tészta” lehet egy semleges szín (fekete, fehér, neutrális), vagy például egy természetes anyagú, fából készült bútor. A lényeg, hogy a kiválasztott színt kombináld még valamivel, ami még érdekesebbé teheti a helyiséget. Nem kell és nem is szabad ragaszkodni egyetlenegy árnyalathoz minden egyes elemnél, az ugyanis valóban nyomasztó és egysíkú hatást kelthet.

Szívesen olvasnál más lakberendezési trendről és stílusról? Tovább inspirálódnál weboldalunkon? Akkor tekintsd meg az összes blogbejegyzésünket, és légy Te is naprakész a lakberendezés világában! KATTINTS IDE!