Add meg irányítószámod, hogy a szállítási időt pontosan meg tudjuk határozni!

Irányítószám
Minimális a lakásod? Használd ki maximálisan!

Fiatalok, akik "kirepültek a fészekből" és önálló életet kezdenek egyedül vagy párjukkal, hatalmas fejtörést okozhat a különköltözés. Legyen anyagi vonzata - lakásvásárlás, illetve az albérlet hiánya és a fellegekben járó bérleti díj. Talán a minigarzon ami mellett voksolnék, hiszen egy-két személy számára ideális kényelmi szempontból is. 

Állj meg a tér közepén, fordulj körbe lassan és láss, ötletelj, tervezz!

Általában adott egy nagyjából négyzet alakú lakás. A célunk alapvetően az, hogy két fő részére minden fontos funkció kényelmesen használható legyen, akár rövid távú kiadásra, akár saját vagy szüleink részére, ha a városban kell néhány napot tölteniük. 

Az első dolgunk az, hogy kitaláljuk a hálóhely kialakítását. Kis garzonokban az ágy szinte mindig a nappaliban vagy alvógalérián kap helyet. Jelen esetben viszont keressük annak a lehetőségét, hogy a nappali ténylegesen nappali maradjon, és ide inkább az étkezőt hozzuk be kicsit kávézós hangulatban, mint a hálórészt. Törekedjünk arra, hogy a háló rész megmaradjon az intim területnek még akkor is, ha erre külön szoba nem állhat rendelkezésünkre.

Ha van számunkra egy adott tér, amely alapterületben nagyobb és nincs válaszfallal ellátva nagyon szerencsésnek mondhatjuk magunkat. A válaszfalak optikailag kicsinyítik a teret. Ha lehetőségünk van, használjunk üvegfalat, térelválasztót, térhálót. Így máris elérhetjük a kívánt funkciót.

Az elrendezés talán úgy praktikus, ha a konyha alapterületét minimalizáljuk amennyire csak lehet. Az étkező találkozhat a nappalival, együtt esztétikus hatást érhetünk el, ráadásul a vendégek fogadása miatt kényelmi szempontból is tökéletesen megfelel. Egy azon térben ülhetünk le együtt teázni, foci meccset nézni, illetve az asztalnál társasjátékozni. 

Ha mégis elválasztanád a két helyiséget egymástól használj bárpultot! Az étkezőasztal funkciót betölti, kevesebb helyet foglal és sokan kimondottan ezt a választást preferálják.

Minden lehetőséget meg kell ragadnunk ahhoz, hogy ruháink, tárgyaink, kacatjaink mind a megfelelő helyre kerüljenek. Bár hely hiányában nem szükségszerű egy szekrénysor, sem egy tálalószekrény. Olyan bútorokat keressünk, ami nélkülözhetetlen és tárolásra is alkalmas. 

Lássunk néhány példát: 

Ágykeret ágyneműtartóval, tárolóval, amiben elrejthetjük a látni nem kívánt dolgainkat.

Komód fiókokkal, polcokkal ruháink tárolására tökéletes.

Gardróbszekrény nélkülözhetetlen, kisebb méretben is elérhető akasztórúddal, polcokkal, fiókokkal.

 

Térelválasztó emléktárgyainkkal, amely otthonossá teszi kuckónkat.