Add meg irányítószámod, hogy a szállítási időt pontosan meg tudjuk határozni!

Irányítószám
Melyiket válasszam? Fotel, kanapé, ülőgarnitúra

Első lépésként válasszuk ki a nekünk tetsző formát és színt, s ezután már csak egy dolgunk van, a szoba adottságaihoz kell igazítanunk a több variációban is összeállítható modellt.

A fotel, a kanapé vagy az ülőgarnitúra legyen a nappalink főszereplője?

 

 

A fotel választása mellett több érv is szól, hiszen kis helyen elfér, könnyen mozgatható, egy üres sarkot önmagában berendez, rettentően dekoratív darab és a saját kuckó élményét nyújthatja számunkra.

  

Tudtad? Nagyon érdekes, hogy a közkedvelt fotel szavunk a francia fauteuil főnévből származik. A korábban használt párnázott vagy kárpitozott karosszék magyar kifejezés elég körülményesnek és hosszúnak bizonyult, ezért könnyen teret hódíthatott  a frappáns, könnyen kiejthető – és az eredetileg varrott széket jelentő – fotel megnevezés.

 kanapék praktikusságához nem fér kétség és egykönnyen a család kedvencévé válhatnak. A két vagy három főnek is helyet adó kanapék remekül igazodnak változatos életmódunkhoz és a szoba méretéhez is.

 

Egy olyan bútordarabról van szó, ahol társaság részesei is lehetünk, de nem kell mellőznünk a saját életteret sem.

 

Tudtad? A kanapé eredete egészen az ókorig nyúlik vissza. Maga a szó is a görög konopeion szóból származik, melynek jelentése (szúnyog)hálós ágy.

 

A mai kanapék ősét az ókori rómaiak fejlesztették tökélyre, hiszen az uralkodó osztály napja jelentős részét, beleértve az evést is, a klinének nevezett fekvőalkalmatosságon töltötte. Minidig jobb oldalukon feküdtek az étkezések közben, így a szívre nem nehezedett túl nagy nyomás.

 

Az ülőgarnitúra egy olyan emblematikus bútordarab, amely egy nagy alapterületű nappali és egy kisebb helyiség meghatározója is lehet.

Az ülőgarnitúrák funkciójukat tekintve is rugalmasak, mert helyet adnak a pihenésnek, a családi életnek, a vendégfogadásnak és gyakran a munkának is.

 

Azt hihetnénk, hogy nagyobb kiterjedése miatt nem ad akkora szabadságot számunkra a nappali berendezéséhez, de ha picit rendhagyóbb módon nem a falhoz igazítva helyezzük el az ülőgarnitúrát, akkor máris légiesebb hatást érhetünk el.