Add meg irányítószámod, hogy a szállítási időt pontosan meg tudjuk határozni!

Irányítószám
Lakberendezési tippek – Ilyen színt válassz otthonodba!

A színek mély hatást gyakorolnak az emberekre. Fizikai, érzelmi, mentális és spirituális szinten is hatással lehetnek ránk, éppen ezért egy lakberendezés során elengedhetetlen, hogy a megfelelő színeket válasszuk ki otthonunk számára. Nincs olyan, hogy jó vagy rossz szín, azonban érdemes néhány szempontot figyelembe venni ahhoz, hogy pozitív, békés és boldog környezetet teremtsünk. Íme a legjobb lakberendezési tippek, amik segíthetnek megalkotni a tökéletes otthont! 

Lakberendezési tippek - megfizethetőbútor

Silva hálószoba összeállítás

Villám lakberendezési tippek:

Ideális színek a ház különböző területeire

- A gyerekszobákba olyan természetes árnyalatok ajánlottak, mint a zöld (az életet és a növekedést szimbolizálja), a sárga (stabilitás), a narancs (vidámság) és a kék (segíti a koncentrációt).

- Továbbá, jobb, ha meleg színeket választunk azokban a helyiségekben, ahol sok a mozgás, például a nappaliban és az étkezőben.

- A vörös segít az étvágy növelésében. Ezért ideális lehet étkezőhelyiségekbe.

- A rózsaszínt a romantikával társítják. A vöröshöz hasonlóan a szenvedély színe, de kerüljünk túl sokat ebből az árnyalatból, mert feszültséget generálhat. A hálószoba falait nyugtató színekkel, például az előbb említett rózsaszínnel vagy barackkal, világossárgával, zölddel és más világos színekkel dekoráljuk.

- Érdemes kerülni a fekete, valamint a túl sötét színek használatát, mivel nyomasztó érzést kelthet.

- A mennyezet mindig legyen fehér vagy törtfehér. Mivel ez visszaveri a fényt, a szoba így sokkal tágasabbnak, békésebbnek fog hatni.

Minden idők kedvencei

Fehér

Lakberendezési ötletek - megfizethetőbútor

Forest II. szekrénysor

Igazi klasszikus, amely évek óta a tervezők kedvence. Ha fehérre festünk egy szobát, az nyitottá, tisztává, tágassá, nyugodttá vagy egyszerűvé teheti azt. A fehér falak a mai napig nagyon divatosak, széleskörben elterjedtek, hiszen kiválóan kombinálhatók minden más árnyalattal.

Lakberendezési tippek: A lágy, fehér falakat érdemes kontrasztos, fekete ablakokkal/ajtókkal párosítani. Ne felejtsük a természetes, fa hatású bútorokat sem a lenyűgöző összhatásért!

Szürke

Lakberendezési tippek - megfizethetőbútor

Narvik sarokkanapé

Az elmúlt évtizedben a szürke is nagy népszerűségre tett szert. Nem csoda, hiszen ez az árnyalat nagyon rugalmas és semleges háttért kínál a legkülönbözőbb lakberendezési stílusokhoz. A szürke olyan, mint egy fekete ruha, csak ez az otthonunkban. Modern, elegáns, mégis időtlen és klasszikus. Tökéletes kaméleon, hiszen szinte minden helyiséghez, minden hangulathoz és minden környezethez illik. A pszichológiában a szürke az a szín, amely a békét és az egyensúlyt képviseli. Nyugodt és biztonságos. Praktikus, egyszerű és megbízható. A tökéletes semleges szín, ha másra vágynánk, mint a fehér.

Kék

Lakberendezési tippek - megfizethetőbútor

Roy szekrénysor

Kutatások szerint a kék az egyik leggyakrabban választott szín. Hogy miért? A kék egy pihentető, nyugodt, hűsítő tónus, amelyet gyakran használnak hálószobákban, de az egész házban csodálatosan működhet. Fontos, hogy a választott árnyalat világos, ezáltal légies legyen, így a béke és a jó közérzet könnyen megteremthető egyetlenegy térben.

Zöld

Lakberendezés - megfizethetőbútor

Dinora sarokheverő

Ha a szürke és fehér falak helyett készen állnák egy merészebb váltásra, úgy a zöld falfesték lehet a tökéletes választás. Friss és élénk árnyalataival bármilyen stílushoz kiválóan passzol. Ráadásul a zöldet a természethez, a gyógyuláshoz és a nyugalomhoz társítják, így tökéletes választás lehet a meghitt otthon megteremtéséhez.

Lakberendezési tippek - megfizethetőbútor

Berry sarokkanapé

Lakberendezési tippek: egy szín kiválasztásánál mindenképpen vegyük számításba az adott tónus pszichológiáját, a jelenlegi trendeket, de legfőképpen azt, hogy milyen személyiségünk van és milyen árnyalatokat kedvelünk. Ezáltal lehet teljesen személyre szabott otthonunk világa.

Amennyiben kiváló ár-érték arányú termékeket keresnél lakásodba, ne felejtsd el megtekinteni a Megfizethetőbútor teljes kínálatát sem IDE KATTINTVA, a modern és ízléses otthonért! További inspirációra van szükséged? KATTINTS IDE!