Add meg irányítószámod, hogy a szállítási időt pontosan meg tudjuk határozni!

Irányítószám
Lakberendezési ötletek profiktól

Inspirációt keresel a lakberendezéshez? Akár most költözöl új lakásodba, akár egy kis életet szeretnél lehelni jelenlegi otthonodba, rengeteg kreatív dekorációs trendet és stílust kipróbálhatsz. Vannak azonban olyan örök érvényű igazságok, amikre – stílustól függetlenül – érdemes odafigyelned. Az alábbiakban azokat a lakberendezési ötletek tárházát mutatjuk be, amelyek segítségével Te is úgy rendezheted be lakásodat, mint a profik.

Lakberendezési ötletek - megfizethetőbútor

Mondi sarokkanapé

Inspiráló lakberendezési ötletek profiktól:

1. Fókuszpont kiválasztása

Lakberendezés során a szakértők szerint elengedhetetlen, hogy valamit kihangsúlyozz. Ez lehet egy, de akár több fókuszpont is. Arra azért ügyelj, hogy háromnál több hangsúlyos elemet ne válassz ki lakásod adott helyiségében!

Melyek lehetnek ezek?

Olyan vizuálisan feltűnő darabok, amelyek kiemelkednek a lakás többi részéből, pl.:

- akcentusfal (azaz egy, díszített kiemelt fal, amely gyorsan és egyszerűen át tudja alakítani az adott szobát),

- tapéta (színes, textúrált tapétákkal intenzív hatás érhető el, amelyek szinte mozgásra készítik a teret),

- festmények (ezek, vagy más művészeti alkotások könnyen magukra vonják a tekintetet),

- „kiemelkedő” bútorok (nagy, kontrasztos vagy élénk színű székek, kanapék, szintén lehetnek a lakás fókuszpontjai).

Lakberendezési ötletek - megfizethetőbútor

Grey komód

2. Szín és arány

A fontos lakberendezési ötletek közé tartozik még a 60—30—10 szabály! A lakásodnak ugyanis kiegyensúlyozottnak kell lennie.

Elmondható, hogy 60%-ban ugyanolyan színt érdemes választani. Itt a leggyakoribbak a neutrális színek, melyek alapként szolgálnak. Ez lesz majd az adott szoba „általános színe”, pl.: a falé, bútoroké, szőnyegé stb.

E mellé válassz egy másodlagos tónust, amely az első domináns színt fogja támogatni, körülbelül 30%-ban. Ezek lehetnek színes székek, falak, bútorok. Arra ügyelj, hogy az alapszíntől eléggé eltérő legyen ahhoz, hogy érdekessé tegye a teret!

A maradék 10%-ban pedig olyan árnyalatok jelenjenek meg, amelyek szöges ellentétei az előzőeknek! Ez lehet egy merész, élénk szín, amely minimálisan jelenik meg, pl.: váza, kiegészítők, műalkotások formájában.

Lakberendezési ötletek - megfizethetőbútor

Maze II. szekrénysor

3. Textúrák

Fontos, hogy az előbb említett két főbb lakberendezési ötletek ponton kívül tekintetet megragadó textúrákat is integrálj az otthonodba. Ezek lesznek az egyik legérdekesebb elemek, ugyanis dimenziót és karaktert adnak az adott helyiségnek. A textúrák tökéletes keverékével teljesen új szintre helyezheted az adott szoba hangulatát, azonban itt is érdemes törekedned az egyensúlyra és a kompozícióra.

Ötletek:

- Helyezz a kanapéra egy takarót, amely anyagában teljesen különbözik a felülettől!

- Használj textúrás szőnyegeket, vagy éppen párnahuzatot!

- Akár „mintás”, göcsörtös vázákra is igent mondhatsz!

- Ne felejtsd a virágokat, növényeket sem! Ezek is számtalan formában teljessé tehetik a teret.

Lakberendezési ötletek - megfizethetőbútor

+1 Inspirálódj, inspirálódj, inspirálódj!

Nem titok: a profik is szeretnek másoktól inspirálódni. A különféle lakberendezési tippeket, ötleteket megtalálhatod a közösségi média felületeken — pl. az Instagramon, vagy a Pinteresten. Sőt, nem is kell annyira messzire menned, hogy még több ihletet találj. Elég csak elolvasnod a többi Megfizethetőbútoros cikket, és garantáltan úgy fogod berendezni lakásodat, mint a profik! A többi lakberendezési ötletek blogbejegyzésünkért KATTINTS IDE, és ne felejtsd el megtekinteni a teljes kínálatunkat sem a legjobb termékekért!