Add meg irányítószámod, hogy a szállítási időt pontosan meg tudjuk határozni!

Irányítószám
Lakberendezési ötletek étkező kialakításához

Otthonunk egyik kiemelkedően fontos helyisége az étkező és a konyha, hiszen a nappalin kívül ezek azok a helyek, ahol leggyakrabban összegyűlnek az egy fedél alatt lakók, legyenek azok családtagok, barátok, vagy párok. Ahány lakás, annyi konyha és étkező elrendezés létezik, de van néhány alapvető tanács, amely segítségével praktikus és kellemes helyiségeket tudunk kialakítani.

Kis alapterületű konyha és étkező

A kisebb helyiségek berendezésénél elsősorban a praktikus szempontokat kell figyelembe vennünk. Tartsunk leltárt azokról az eszközökről, amelyek feltétlenül szükségesek a konyhába, és olyan konyhabútort válasszunk, melyben kényelmesen elférnek, és a mi mozgásunkat sem akadályozza egy túlságosan nagy méretű bútordarab. Egy jól bevált tippünk, hogy világos, lehetőleg fehér bútorokat szerezzünk be ezekbe a helyiségekbe, ugyanis a világos színek és a fehér optikailag nagyítják a teret, így tágasabbnak érezhetjük konyhánkat, étkezőnket. Az étkezőasztal és étkezőszékek kiválasztásánál is figyelembe vehetjük ezt a tanácsot. Az apróbb helyiségekbe ajánljuk például Zsófia konyhánkat és Salsa étkezőnket Flóra asztallal!

Zsófia konyha 160 cm  Salsa étkező Flóra asztallal (4 személyes)

Amerikai konyhás lakások

Amerikai konyha esetében a konyha egy légtérben található az étkezővel, vagy akár a nappalival is. Ebben az esetben egy tágasabb helyiség alakul ki, ahol valószínűleg kényelmesen elférnek a bútorok. Ilyenkor nem feltétlen kell szem előtt tartanunk, hogy helytakarékos étkezőgarnitúrát vagy konyhabútort vásároljunk. Ilyen típusú kialakítás általában modern házakban valósul meg, tehát a bútordarabok kiválasztásánál is érdemes a modern vonalon maradnunk. Választhatunk műanyag fóliás borítású konyhabútort a hagyományosabb fa mintázatú darabok helyett, illetve különlegesebb alakú étkezőszékeket, vagy asztalt. Kamala konyhánk például remekül mutathat együtt lakásodban Lega étkező és Félix asztal kombinációnkkal!

Kamala 240 konyha Lega étkező Félix asztallal (6 személyes)

Nagy alapterületű különálló konyha és étkezőhelyiség

Ebben az esetben szabadjára engedhetjük fantáziánkat, a konyhabútoron kívül akár konyhaszigetet, vagy konyhai sarokülőt is tervezhetünk kiegészítő elemként. A nagy, különálló étkezőbe leginkább a hagyományos típusú étkezőgarnitúrák illenek, ahol az egyszerű családi ebédektől kezdve nagyobb színvonalú ünnepségeket is szervezhetünk rokonaink, barátaink számára. A különálló helyiségek esetében még az sem jelent túl nagy problémát, ha esetleg színben eltér a konyhabútor az étkezőgarnitúrától, hiszen nem látjuk egymás mellett ezeket a bútordarabokat. A hagyományos stílus kedvelőinek ajánljuk Febe konyhabútorunkat, illetve Bella étkezőnket Berta asztalunkkal!

Febe 260 konyha Bella étkező Berta asztallal (6 személyes)

Látogass el webáruházunkba, ahol te is kiválaszthatod a számodra legszimpatikusabb konyhabútorokat és étkezőgarnitúrákat! Varázsolj magadnak olyan konyhát, ahol öröm a főzés, és olyan étkezőt, ahol boldogan falatozhat együtt a család!