Add meg irányítószámod, hogy a szállítási időt pontosan meg tudjuk határozni!

Irányítószám
Komfortos otthoni dolgozószoba

Az ünnepi időszakban sokan döntenek amellett, hogy otthonról dolgozzanak (persze akik olyan munkát végeznek, hogy ezt megtehetik). Ha te is szívesen töltenéd ezt az időszakot lakásodban dolgozva, hogy segíthess közben az otthoni teendőknél és minél több időt tölthess családoddal, akkor jelen blogcikkünk neked szól! Segítünk neked abban, hogyan alakíthatsz ki olyan dolgozószobát vagy dolgozósarkot, ahol nyugodtan, kényelmesen és hatékonyan végezheted munkádat.

Színek, stílus, harmónia

Elsődleges szempontunk, hogy olyan teret alakítsunk ki, ami segíti munkánkat, kellemes atmoszférát teremt, és természetesen ahová szívesen lépünk be nap mint nap, hiszen így sokkal energikusabban és eredményesebben tudjuk feladatainkat végezni. A színeket illetően érdemes a természet, a Föld és a Nap színeit megelevenítő bútorokat, kiegészítőket vásárolnunk. Ezek a színek nyugalmat árasztanak és serkentően hatnak kreativitásunkra, gondolatainkra. Minden ember tisztában van a hozzá leginkább közel álló stílussal, így érdemes a dolgozószoba enteriőrjét is ez alapján kialakítani. Egy másik lényeges szempont a harmónia megteremtése. Fontos, hogy letisztult helyiséget alakítsunk ki, kerüljük el a zsúfoltságot. A színek között is találjuk meg a harmóniát, ha például sötétebb árnyalatú bútoraink vannak, a kiegészítők és a fal színe mindenképpen legyen világosabb!

A dolgozószobai bútorai

A dolgozószoba legfontosabb eleme az íróasztal és a szék, hiszen itt fogunk ülni és dolgozni hosszú órákon keresztül. Éppen ezért nagyon lényeges, hogy az íróasztalunk és a forgószékünk is jó minőségű, tartós darab legyen. Ezeken a berendezési tárgyakon tényleg nem érdemes spórolni. A forgószék szerepe és célja, hogy míg abban ülünk, kellően megtámassza a gerincünket. Kényelmes legyen, és egészséges testtartást biztosítson akár egész napos használat esetén is. Az íróasztal pedig a munkavégzésünk helyszíne. Ha kell a hely az asztallapon, érdemes széles, vagy sarokíróasztalt vásárolni, ám ha csak a laptop elhelyezésére van szükségünk rá, elég egy laptopasztal is. Ha asztali gépen dolgozunk, válasszunk bátran számítógépasztalt, ahol a monitornak és a billentyűzetnek, valamint a számítógépháznak is külön hely van kialakítva.

B-33 számítógépasztal

A home office berendezésekor azt is fontolóra kell vennünk, hogy milyen tárolóbútorokra lesz szükségünk. Ez attól függ, hogy mennyi iratot, könyvet kell elhelyeznünk ahhoz, hogy el tudjuk végezni a munkánkat. Napjainkban már annyi féle, fajta könyvespolcot, fali polcot és komódot lehet kapni, hogy mindenki megtalálja az ízlésének és igényének valót. Fiókkal, polcokkal ellátott kivitelben, megannyi színben és stílusban fellelhetők ezek a praktikus elemek, ráadásul még a komódok tetejét is ki tudjuk használni. Elhelyezhetünk rajta nyomtatót, de ha még hangulatosabbá szeretnénk varázsolni a teret, akkor fényképekkel és különböző dísztárgyakkal is dekorálhatjuk.

Legyen fény!

Igyekezzünk a lehető legjobban kihasználni a természetes fényt, helyezzük az asztalt minél közelebb az ablakhoz, rá merőlegesen, illetve szemben vele. Emellett persze az esti munkához szükségünk lesz egy kiváló minőségű asztali vagy álló lámpára is. Legjobb, hogyha állítható, így tökéletesen megvilágíthatjuk vele akár az asztallapot, akár a billentyűzetet. A kellemes légkörű munkavégzés érdekében jó ötlet lehet, ha különböző hangulatfényekkel is megvilágítjuk a helyiséget. A lávalámpa, a sólámpa vagy akár néhány apró mécses nyugtató hatással van ránk, így könnyebben megy a munka is!

Utolsó lépések

Amikor berendeztük a stílusunknak megfelelő modern vagy épp klasszikus dolgozószobánkat, utolsó lépésünk a kellemes légkör megteremtése. A zöld növények, személyes tárgyaink, fotók, képek a falon vagy polcokon, egy kellemes, a szoba és bútor színéhez illő függöny, egy bohókás szőnyeg, asztali és állólámpa, és minden kiegészítő tárgy, ami a személyiségünket fejezi ki, remekül fog passzolni a dolgozószobába. Ezek segíthetnek nekünk, hogy folyamatosan motiváltak legyünk, és jól érezzük magunkat munka közben.

Látogass el webáruházunkba, ahol biztosan megtalálod a saját stílusodhoz leginkább passzoló bútordarabokat a dolgozószobádba!