Add meg irányítószámod, hogy a szállítási időt pontosan meg tudjuk határozni!

Irányítószám
Így találd meg a számodra tökéletes gardróbot!

Bútort választani nem könnyű: sok különböző tulajdonságot kell figyelembe vennünk, mint az ár, méret, anyag, stílus, hogy csak néhányat említsünk. Egy házban soha nincs elég hely tárgyainknak, ezért praktikus lehet egy gardróbszekrény vásárlása. Ebben tárolhatunk ruhákat, ágyneműket, de akár más háztartási és konyhai eszközöket is. A szekrény kiválasztása során alaposnak kell lennünk mind a külső, mind a belső tekintetében. Cikkünkben sorra vesszük a legfontosabb szempontokat, melyeket vásárlás előtt át kell gondolnunk.

Mire figyeljünk oda?

Az egyik legfontosabb dolog, hogy gondoljuk végig, hányan és kik fogják használni a szekrényt. Más szempontok alapján kell kiválasztani a szülők hálószobai gardróbját, mint a család egyetlen nagy tárolószekrényét, amelyben esetleg külön helyet igényelnek a tisztítószerek, konyhai eszközök stb.

Határozzuk meg a szekrény helyét. Legpraktikusabb, ha a gardróbszekrényt a hálószobában vagy ahhoz közeli térben helyezzük el, mivel itt öltözünk minden reggel. Amennyiben a gardróbszekrényt nem feltétlenül a ruháknak szeretnénk, hanem egyéb dolgok tárolására, választhatjuk a lépcsőfeljáró alatti részt (ha van ilyenünk), vagy akár a nappalit, folyosót illetve a fürdőt is. Gardróbszekrénnyel praktikusan kihasználhatjuk a falban lévő egyenetlenségeket, oszlopok közti beugrásokat is.

Nyílóajtós vagy tolóajtós szekrényt szeretnénk? Nézzük meg, hogy mennyi hely áll rendelkezésre. A nyíló ajtó több helyet foglal, viszont könnyebben átláthatjuk a szekrény belsejét. A tolóajtók sokkal kevesebb helyet vesznek igénybe, viszont amiatt, hogy egymás mögé záródnak, nem tudjuk az egész belső részt átlátni. A tolóajtós szekrény ajtajait mozgatni komfortosabb érzés, mint nyíló ajtót “csapkodni”. A fékes pánttal szerelt ajtó azonban finomabban záródik, érdemes ilyet választanunk, ha nyílóajtós szekrény mellett döntünk.

A gardróbszekrény legfontosabb elemei

Polcok: a gardróbrendszer legfontosabb elemei, talán ezekből van a legtöbb egy gardróbszekrényben. Már kiválasztás előtt fontos végiggondolni, hogy pontosan milyen tárgyakat szeretnénk tárolni: például általában a legfelső polcokra kerül az ágynemű vagy egyéb, ritkábban használt dolgok. Ezeknek választhatunk magasabb polcszerkezetű szekrényt, míg a többi ruhaféle alacsonyabb polcokon is elfér.


Fiókok: a kisebb ruhaneműk és tárgyak rendezett tárolásához elengedhetetlenek a fiókok. Lehetnek a szekrény alsó és felső részén is, kerülhetnek kívülre, de akár lehetnek beépítve is, kínálatunkban bármelyik típusra megtalálja kedvencét. A beépítetteknél azonban számolnunk kell azzal, hogy az oldalfalaink duplák lesznek, ami egy picit elvesz a gardróbszekrény szélességéből.


Vállfás ruhák helye és a ruhaakasztó sín: gondoljuk végig, hogy hány és milyen méretű olyan ruhánk van, amit vállfán szeretnénk tárolni. Ennek megfelelően választhatunk a többféle belső  kialakítással rendelkező szekrények közül. Ha több vállfás ruhánk van, akkor érdemes olyat választani, amiben hosszabb a ruhaakasztó sín, és kevesebb a polc.

Tükrök és világítás

A gardróbszekrény ajtaját borító tükör a szoba hangulatának szerves részévé válhat. Optikailag nagyítja a teret, így ennek köszönhetően sokkal tágasabbnak és akár világosabbnak hat az adott helyiség, ahová szekrényünket helyezzük. Különböző tükör elrendezésekből is válogathatunk, attól függően, hogy az egész ajtó tükrös legyen, vagy csak egy része.

A gardróbszekrény egyetlen hátránya, hogy kevesebb a természetes fény és kicsit nehezebb megtalálni a benne elhelyezett tárgyakat. Emiatt nagyon hasznos gardróbot választani, ami LED-es világítással szerelve. Megoldás lehet a szekrény előtti spotvilágítás elhelyezése is. A lámpák mennyiségének kiszámításához érdemes figyelembe venni a helyiség világítását és a szekrény szélességét.

Ha minden fontos pontot áttekintettünk a praktikusság szempontjából, akkor áttérhetünk a bútor külsejére. Igaz, hogy a gardróbszekrény tárolásra szolgál, de attól még fontos, hogy dizájnos legyen, hiszen fontos stíluseleme lehet a lakásnak. A bútor fajtáját és színét úgy válasszuk meg, hogy tükrözze ízlésünket és egyben tökéletesen passzoljon a lakás belsejéhez.

Összességében egy gardróbszekrény megvásárlása rendkívül praktikus megoldás, hogy ruháinkat és egyéb tárgyainkat esztétikusan tudjuk tárolni otthonunkban. Nézz szét weboldalunkon, ahol különböző stílusú, elrendezésű, színű és méretű gardróbszekrényt találsz, melyek között biztosan megtalálod a számodra megfelelő darabot. Megrendelt bútorodat pedig házhoz szállítjuk, és ha szeretnéd össze is szereljük neked!