Így lehet igazán hatékony az otthoni munka

íróasztal

Főleg kisebb alapterületű lakások esetében célszerű több funkciót is adni egy helyiségnek. Megfelelő kialakítással szinte külön szobát nyerhetsz ezáltal. Éppen ezért a helyiségen belül érdemes jól elkülöníteni egymástól a különböző területeket. Különösen igaz ez dolgozósarok kialakításakor, amikor fontos szempont a nyugodt munkavégzés. Nézzük meg, hogyan helyezheted el praktikusan az otthoni irodát a nappaliban!

b-34 íróasztal B-34 számítógépasztal

Szerencsés, ha maga a nappali alapterülete kínál egy elkülönülésre alkalmas beugrót, sarkot. Figyelj arra is, hogy a dolgozó rész bútorai passzoljanak a nappali többi berendezési tárgyához.

Tippünk: Szükséges a dolgozó sarkot leválasztani az otthon meghitt helyiségétől, hogy figyelmen kívül hagyhassuk, "a konyha tele van mosatlannal."

1. Fény, fény és fény – kicsit másképp

A világos tér ébren tart, felszorozza az erőnket. Azonban a monitorok előtt töltött órák miatt egyáltalán nem szerencsés a túlzott napfürdőzés. Ügyeljünk szemünk világára! Ne dolgozzunk ellenfényben és használjunk sötétítést bizonyos napszakokalatt, ha szükséges.

2. Leválasztás – térben és érzetben

Érdemes a dolgozósaroknak mind térben, mind hatásában elválnia a személyes terektől, hogy legalább minimálisan legyen meg az az érzetünk, nem otthon vagyunk. Talán ez a leginkább kreatív és precíziós tervezést igénylő része az otthoni munkaállomás kialakításának.

Tippünk: Szükséges a dolgozó sarkot leválasztani az otthon meghitt helyiségétől, hogy figyelmen kívül hagyhassuk, "a konyha tele van mosatlannal."

térelválasztó Térelválasztó

3. Minden karnyújtásnyira

A dolgozósarok egyik fontos tulajdonsága, hogy minden kézre áll. Polcok, fiókok, szemetes, teás-kávés szett: mindennek kell a precízen kialakított hely. Mindez persze rendmániánktól függően lehet minimál stílusú és bohém-kaotikus kivitelezésű is. A lényeg, hogy mi tudjuk, mi hol van.

atlanta felépítményes számítógépasztal Atlanta felépítményes számítógépasztal

4. Kerüljük a túl nagy kényelmet!

Csak semmi ágyban fekvő megoldás! Bár a fegyelem rajtunk fog múlni, az alvásra csábító kanapék, masszázs fotelek nem szerencsés berendezési tárgyak egy-egy dolgozósarokban. Azonban, ha napi több órát ülő munkát végzünk elengedgetetlen a kényelmes irodai illetve fotelünk kényelme.

 

 

Nézd meg kínálatunkat! Itt.

B-33 számítógépasztal B-33 számítógépasztal