Add meg irányítószámod, hogy a szállítási időt pontosan meg tudjuk határozni!

Irányítószám
Gyerekkuckó inspiráció

Egy jól megválasztott színösszeállítás, szerethető minták a falon és néhány igazán ötletes tárgy azonnal feldobja a gyerekbirodalom hangulatát. 

A gyerekszobában is kialakíthatunk különböző ún. szigeteket, ahol pihenni, játszani vagy éppen tanulni lehet. Az elszeparált téregységeket elválaszthatjuk a bútorok elrendezésével is. Minél jobban átgondoljuk a gyerekek napi rutinját, annál jobban érzik majd magukat itt.

Gyerekszoba (főleg első gyerek esetében) kialakításakor mindig nagy fejtörést okoz a szülőknek, hogy milyen bútorok kerüljenek ide. Mert másra van szüksége egy újszülöttnek, egy kisiskolásnak és megint másra egy kamasznak. Azonban jó lenne, ha 2-3 évente mégsem kellene a teljes bútorzatot lecserélni. Hogyan lehet ezt megvalósítani?

   1. Legyenek tartós, állandó bútorok

Ruhásszekrény rögtön az elején beszerezhető és a polcok is. Legfeljebb időről-időre változik a tartalmuk vagy át is lehet szerelni őket és máris jobban idomul az aktuális igényekhez. Az alkalmanként cserélődő bútorokból pedig (pl. ülőkéből, kisasztalból) nem érdemes túl drágát választani. Egy tartósabb műanyag tökéletesen megfelelő.

   2. Semleges színekkel

A gyerekek ízlése gyorsan változik, nem érdemes leragadni a rózsaszínnél és a kéknél. Ráadásul egy fiúszobát is sokkal izgalmasabban lehet kialakí­tani, ha a kék barnák, bézsek, szürkék vagy zöldek társaságában jelenik meg.

   3. Dobozok, zsákok és társaik

Sokkal kellemesebb, rendezettebb látványt nyújt a gyerekszoba, ha a játékok dobozokba, ládákba, zsákokba kerülnek. Ezeket úgy helyezzük el és olyan méretűek legyenek, hogy a gyerek is könnyedén használhassa, saját maga pakolhasson ki belőle és vissza is. ͍gy megszokja, hogy környezete mindig rendezett és ezért ő a felelős. Ötletes megoldás, ha a dobozokat olyan rajzokkal látok el, ami segí­t a rendszerezésben.

   4. Nagyobb gyerekek: vonjuk be őket is a tervezésbe!

Egy iskolásnak már véleménye van, vonjuk be őt is a tervezésbe! Például jelenjen meg a szobájában a kedvenc színe, nézegessünk együtt képeket, hogy mi tetszene neki, aztán javasoljunk két-három változatot, ami közül ő döntheti el, hogy melyiket szeretné.