Add meg irányítószámod, hogy a szállítási időt pontosan meg tudjuk határozni!

Irányítószám
Átgondolt fürdőszoba

Kis terű fürdőszobákat is tágasabbá tehetünk a jól megválasztott burkolattal, világítással!

Ezt már szinte mindannyian tudjuk, ám a hogyan még mindig sokunknak okoz fejtörést. A világos, fényes csempék mind növelik optikailag a teret, de érdemes a lapok lerakási irányára is ügyelni. A keresztirányú vagy hálós elrendezés helyett, a padlólapokat átlósan lefektetve még az egészen kicsi tereket, fürdőszobákat is megnövelhetjük, nyitottabbá tehetjük optikailag. Sőt, további ügyes trükk a térérzet növelésére, ha a világítást nem a plafon közepére, hanem a mennyezethez közel, a helyiség mind a négy oldalára helyezzük ledcsíkkal vagy spotokkal megoldva.

Optikailag tágasabb- de hogyan legyen elegendő helyünk?

Ha nincs ténylegesen elegendő hely a szekrényeknek, polcoknak, alakíttassunk ki mélyedéseket, beugrókat a falban, hogy ezáltal is praktikus tárolókat nyerhessünk. Ne feledkezzünk meg a nyitott polcok alapszabályáról, miszerint az egységes, rendezett tereket kíván. Ha ezt nem tudjuk betartani, válasszunk inkább zárt, falra függeszthetőszekrényeket és a mosdó alját se felejtsük el beépíteni, vagy egy méretben odaillő, szép, és egyben praktikus nagyfiókos, mosdó alatti alsószekrényt választani. Még szebb, ha a tökéletes összhatásért kiemeljük egy mutatós, színben is harmonizáló csempével.

Ne csupán szép, de kényelmes, ergonomikus is legyen a mosdó környéke. De hogyan? Van erre valamilyen szabvány?

A mosdókagylót általában 85-90 cm-re szokták tenni a padló szintjétől, de természetesen minden esetben az azt használók testmagasságát kell figyelembe venni. A mosdó helyét – ha még nincsenek meg a kiállások, és új fürdőszoba esetén van lehetőségünk ebbe beleszólni – úgy érdemes megtervezni, hogy előtte legyen legalább 70 cm távolság, a két-két oldalán pedig legalább 20-20 cm - a kényelmes használathoz.

Na és a tükör? Milyen színek, milyen megvilágítás lesz a legjobb, ha nincs ablak a fürdőszobában?

Többféle divatos tükörmegoldás létezik, melyeket többnyire kompletten, beépített világítással együtt is megvásárolhatunk. A felül, egy ponton történő megvilágítás túl direkt fényt eredményez, és többnyire túl erős a sminkeléshez. A tükörben akkor látjuk a legjobban magunkat, ha mindkét oldalról gondoskodunk a megvilágításról. Ugyanakkor a színekkel is remekül trükközhetünk. A kék, zöld, illetve falszínek sápadtabbnak mutatják arcunkat, ezért ablak nélküli fürdőszobaesetén ezeket érdemes kerülni. Ellenben, ha meleg bézs, krémszínű vagy barack árnyalatú falicsempét, vagy falfestéket választunk, akkor ezekkel azon túl, hogy lágyíthatjuk, nagyíthatjuk is a teret, bőrszínűnk is ragyogóbbá válik tőle.

A fehér pedig mindent remekül láttat, ragyogóvá tesz – ám itt ügyeljünk, hogy a túl steril összhatást elkerüljük, a hófehér burkolat mellé inkább meleg fényű, diszkrét, nem direkt fénymegoldást válasszunk.