Add meg irányítószámod, hogy a szállítási időt pontosan meg tudjuk határozni!

Irányítószám
Ezek hódítanak 2020-ban - 5+1 kihagyhatatlan lakberendezési trend

Akárcsak az életünk, a lakásunk is folyamatosan változik. Rendszeresen szépítjük, dekoráljuk, próbáljuk otthonosabbá varázsolni, bizonyos időközönként pedig gondolunk egyet, és teljesen átalakítjuk. Ha éppen a következő lakhelycsinosítási lépésen töröd a fejed, jó helyen jársz. Inspirálódj 2020 legmenőbb lakberendezési trendjei között!

És még mielőtt a trend szó hallatán visszahőkölnél: szeretnénk megnyugtatni, hogy nem múlandó divatirányzatokról beszélünk. Kizárólag olyan ötleteket gyűjtöttünk Neked össze, amikkel akár évtizedeken keresztül is boldogan együtt tudsz majd élni. Lássuk, hogy jelenleg milyen irányzatok hódítanak!

1. A fenntarthatóság jegyében

Egyre nagyobb hangsúly helyeződik a természetvédelemre és az újrahasznosítható anyagokra, ez a szellemiség pedig a lakásokban is hódít. Fából, rizspapírból vagy agyagból akár saját magadnak is készíthetsz kisebb-nagyobb használati tárgyakat, amikkel természetbarát és költséghatékony módon csatlakozhatsz a megmozduláshoz. Ha pedig ezekhez a dekorelemekhez passzoló bútort is keresel magadnak, az Emily dohányzóasztalt ajánljuk a figyelmedbe.

2. 2020 divatszínei!

Ahhoz, hogy új életet lehelj az otthonodba, nem szükséges mindent lecserélned. Elég, ha lefestesz egy-két falrészt, vagy beszerzel néhány divatos színű bútordarabot. Ha pedig bizonytalan vagy a színekkel kapcsolatban, hallgass ránk: a mustársárgával, a lazúrkékkel és a hamvasszürkével nem tudsz mellé lőni. A Kelly fotel, a Super blue kanapé és a Silk szekrénysor például szinte bármilyen nappaliban jól mutat.

3. 90% hófehér, 10 % vibráló szín

Az imént említett divatszínek mellett továbbra is hatalmas népszerűségnek örvendenek a letisztult, fehér terek. Természetesen nem teljes sterilitásra kell gondolni, a lényeg az apró színfoltokban rejlik, amik egy friss, pezsgő, mai enteriőrt teremtenek. Nem kell nagy dolgokra gondolni, néhány vibráló kiegészítővel életre lehet kelteni egy teljesen fehérre mázolt helyiséget is. Vess egy pillantást például a Petal szőnyegre.

4. Lekerekített kanapék

A 60-as években élték virágkorukat a lekerekített sarkokkal tervezett bútorok, és közel 6 évtizeddel később elérkezett az ideje a visszatérésüknek. 2019-ben vette ismét kezdetét, 2020-ban pedig tovább folytatódik a lágyabb vonalvezetésű bútorok térhódítása. Ennek egyik ékes példája a Rimini sarokkanapé.

5. Munkaállomás kialakítása

A járványhelyzet mindannyiunk életére komoly hatást gyakorolt, és saját bőrünkön is megtapasztalhattuk, hogy mit takar pontosan a home office fogalma. Ez hívta életre azt az igényt, hogy kialakítsunk otthonunkban egy saját kis munkaállomást, ahonnan szükség esetén kényelmesen és hatékonyan el tudjuk látni a feladatainkat. A Kind íróasztal például kis helyet foglal, fiókjaiban elférnek a legfontosabb eszközök, a felhajtható mágneses táblán pedig minden fontos információt összegyűjthetsz és szem előtt tarthatsz.

+1 Terek egybenyitása

Amennyiben nagyobb átalakítást tervezel, és van rá lehetőséged, érdemes elgondolkodnod a szobák méretének és elhelyezkedésének megváltoztatásán (ehhez nem feltétlenül kell több napig tartó kőműves munkálatokban gondolkodnod). Akár már egyetlen közfal lebontásával is hatalmas változást érhetsz el.

Nézz körül például a nappalidban, gondold végig, hogy a környező helyiségek közül akad-e olyan, ami nem tölt be semmilyen fontos funkciót, ha pedig találsz ilyet, hívj egy szakembert, és használd ki a kibővített tér nyújtotta lehetőségeket.

Homogén falak, vibráló színű kiegészítők, környezettudatos megoldások, lekerekített vonalak és hatalmas terek. Változásra vágysz? Itt az idő, hogy a saját otthonodba is becsempéssz egy darabkát 2020 legmenőbb lakberendezési trendjei közül!