Add meg irányítószámod, hogy a szállítási időt pontosan meg tudjuk határozni!

Irányítószám
Étkező, ahol már van kedvünk reggelizni!

Ahhoz, hogy jól induljon a reggel és egész nap frissnek, üdének érezzük magunkat elengedhetetlen a finom reggeli. Legyen az édes íz világú finomság olasz módra vagy sós jellegű étel magyar szokás szerint, szinte biztos, hogy jobb étvággyal fogyasztjuk el azt egy szép és harmonikusan berendezett étkezőben. Talán az étvágyunkat is meghozza egy stílusosan, ízlésesen megtálalt étkező. Az asztalon friss narancslé facsarva...

Külön helyiségben

Ha nagyvonalúan gazdálkodhatunk a négyzetméterekkel, akkor külön helyiséget is szánhatunk az étkezésre. Ez a megoldás emeli az ünnepi étkezések vagy vendéglátások fényét. Kizárhatjuk a konyhai zajokat és kéretlen szagokat, a konyhapult látványát. A szépen berendezett étkező az asztal körül tartja a családot és a vendégeket, szívesebben folytatják itt a beszélgetést. Azonban bőséges hely esetén is átgondolandó ez a megoldás, mert így távolabb kerül a konyhától, nehezebbé téve a tálalást és az étkezés végén az asztal leszedését. A külön ebédlő mellett szerencsés lehet a konyhában egy kisebb étkezősarok kialakítása, ahol a gyors, hétköznapi reggeliket, ebédeket lebonyolíthatjuk.

A nappalival egy térben

Kedvelt megoldás az étkezőasztal nappalival egy légtérben való elhelyezése. Ezzel hasonlóképpen kizárjuk a konyha látványát, mint a külön étkezőhelyiségben, de valamivel kisebb helyigénye van ennek a megoldásnak. Kedvezően kapcsolhatjuk így össze a családi együttlét vagy a vendéglátás helyszíneit. Nagyobb létszámú vendégség lebonyolítására is lehetőség nyílik, mert a nappali terével is gazdálkodhatunk kis átrendezés árán. Ha a konyha távolabb esik, ebben az esetben is érdemes egy kisebb étkezőhelyet kialakítani benne.

A konyhában

A legpraktikusabb és legáltalánosabb megoldás, ha a konyhában helyezzük el az étkezőasztalt. Plusz lerakó és munkafelületet is nyerünk ezzel a főzés idejére. A tálalás és az asztal leszedése pillanatok alatt megoldható. Ha nagy és elegánsan berendezett konyhánk van, akkor igazi mediterrán életérzést idézhetünk meg az itt elhelyezett étkezőasztallal.