Add meg irányítószámod, hogy a szállítási időt pontosan meg tudjuk határozni!

Irányítószám
Egy tökéletes gyermekszoba kialakítása

Minden szülő számára fontos, hogy egy olyan kis világot teremtsen meg gyermeke számára, ahol biztonságban és kellemesen érzi magát. Ezt legkönnyebben úgy biztosíthatjuk, ha egy olyan gyerekszobát rendezünk be, amely tökéletes helyszínként szolgál az önfeledt játékhoz, a hatékony tanuláshoz és a pihentető alváshoz egyaránt. Mi most ebben szeretnénk segíteni neked pár tippel!

Kisgyermekek szobája

A gyermekek 6 éves koráig, vagyis mindaddig, amíg el nem kezdik az általános iskolát, a felhőtlen játék és a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás teszi ki napjaik legnagyobb részét. Legfontosabb tehát, hogy mindenképpen olyan szobát alakítsunk ki, amely lehetővé teszi mind a szórakozást, mind a pihenést.

Ma már számos olyan gyermekbútor kapható, mely egyszerre szolgálja a játékot és a pihenést. Ilyen bútor például Neo plus gyerekágyunk, melynek fekvőfelülete alatt kialakított térben remek lehetőség adódik a kicsik kikapcsolódására. Ha pedig már kinőtték a játékot, könnyen használhatjuk tárolóként ezt a területet. A csúszda segítségével seperc alatt lejuthatnak reggelente a kis ágyikójukból, így máris egy kellemes élménnyel kezdődhet a napjuk.

Gyerekágy

Neo plus gyerekágy

Ikrek, vagy életkorban egymáshoz közel álló testvérek számára az egyik legideálisabb választás az emeletes ágy. A testvérek esetében fontos gondoskodunk a szoros kötelék kialakításáról, így ha közös szobájuk van a gyermekeknek praktikus megoldás az emeletes ágy. Ezzel az opcióval nem csak segítjük a testvérek közötti értékek megfelelő kialakítását, de rendkívül fontos szempont, hogy jelentős mennyiségű helyet is megtakaríthatunk, így több hely marad a közös játékhoz, vagy más bútorok számára.

Sam emeletes ágy

Nagyobb gyermekek számára, akik esetleg már elhívhatják barátaikat/barátnőiket egy pizsipartira, célszerű olyan ágyat beszerezni, amely kihúzható és pótágyazható, hogy a vendég gyermek is kényelmesen elférhessen. Ilyen ágyunk például a képen látható Laguna2 gyerekágy.

Laguna2 gyerekágy

Extrák a gyermekszobában

Mindig szem előtt kell tartanunk gyermekünk igényeit, hiszen csak akkor érzi igazán otthon magát, ha a saját stílusát tükrözi a szoba, és olyan dolgok veszik körül, amelyeket szeret. Dekorálhatjuk a kis birodalmát például a kedvenc mesehőseit ábrázoló képekkel, függönnyel, szőnyeggel, ágyneművel, stb.

A berendezésnél figyeljünk a harmóniára! A következetes, egységes elemek ismétlődése egyfajta rend és nyugalom érzetét adják. Ezért mindenképp figyeljünk rá, hogy a kiválasztott tárgyak, kiegészítők egymással összhangban legyenek mind stílusban, színben és anyaghasználatban!

A tárolók a gyerekszoba kiemelt fontosságú tárgyai, a picik és a szülők életét is megkönnyítik a jól használható, mindent esztétikusan elnyelő dobozok, zsákok, kosarak. Ezek egyrészt segítenek a rendezettebb benyomás kialakításában, másrészt egy-egy jól megválasztott darab dekorációként is jól mutat. A kisebb tárgyakat érdemes textil tárolókba pakolni, míg a nagyobb plüssök vagy akár a szennyes kerülhet egy-egy vidám papírzsákba. A papírzsákokban, nagy dobozokban tárolt játékokat igen könnyű kivenni és elpakolni is, már a totyogó babák is élvezetesnek találják a bedobálást – és így egyszerű módon tanulják meg közben, hogy játék után el is kell pakolni.

A falak dekorálásánál az egyik legjobb megoldás a falmatricák használata. Kis költségvetésből is könnyen feldobhatjuk a szobát, ráadásul viszonylag egyszerűen le is szedhető, ha mégis meguntuk, vagy túl gyerekessé vált kis lurkónk számára, így nem kell sokat bajlódnunk a falak átfestésével vagy újratapétázásával.

Kisiskolás gyermekek és serdülők szobája

Ahogy a gyermekek elérik az iskolás kort, be kell rendeznünk egy számukra megfelelő tanulósarkot, ahol hatékonyan csinálhatják meg házi feladataikat és készülhetnek fel az órai számonkérésekre.

Az íróasztal kiválasztásánál a legfontosabb a megfelelő magasság, ami biztosítja a helyes testtartást! A gyerek akkor tud kényelmesen dolgozni, ha írás közben az alkarja és a felkarja 90-100 fokos szöget zár be, és a lábát kényelmesen pihentetheti a padlón. A szék kövesse a test vonalát, legyen állítható a deréktámasz, és előnyös, ha a háttámla dőlésszögén túl a mélysége is módosítható. Ha monitor kerül az asztalra, megközelítőleg 50 cm távolságra, szemmagasság alá helyezzük.

A Drop kollekcióban kisebb és nagyobb gyermekek számára megfelelő, különféle bútorelemek (számítógépasztalokból, könyvespolcokból, komódokból, gardróbszekrényekből, stb.) találhatóak meg, melyekből össze tudod állítani a neked és gyermekednek legjobban tetsző bútorrendszert.

Drop bútorrendszer

Reméljük hasznos tanácsokkal sikerült ellátnunk a gyerekszoba berendezését illetően! Látogass el webáruházunkba, ahol ki tudod választani a számodra és gyermeked számára legmegfelelőbb bútordarabokat! A megrendelt termékeket az ország bármely területére házhoz szállítjuk, és ha szeretnéd össze is szereljük neked!