Add meg irányítószámod, hogy a szállítási időt pontosan meg tudjuk határozni!

Irányítószám
Beköszöntött a tavasz! Itt az ideje felpezsdíteni az otthonod!

Nézz körül a lakásodban! Jó érzés tölt el? Nem látsz egyetlen olyan bútordarabot vagy kiegészítőt sem, ami felett eljárt az idő, és érdemes lenne megszabadulnod tőle? Ha téged is megcsapott a tavaszi megújulás szele, tudunk neked mutatni néhány pénztárcabarát megoldást, amikkel új életet lehelhetsz az otthonodba.

Nem kell feltétlenül nagy változtatásokra gondolni. Apró trükkökkel is teljesen új köntösbe öltöztetheted a nappalit, a hálószobát vagy a konyhát. Vegyük sorra, hogy melyik helyiségben, milyen praktikákat érdemes bevetned!

Nappali – Takard le!

Ha a fotelen vagy a kanapén elhasználódott a huzat, de nem engedheted meg magadnak, hogy új ülőalkalmatosságot vegyél, teríts rájuk ágytakarót! Egy jól megválasztott színű anyaggal csodákat érhetsz el. Ráadásul nem csak kikupálhatod a lakás legtöbbet használt bútordarabját, hanem időt is nyerhetsz magadnak, amíg összegyűjtöd a pénzt egy új garnitúrára.

Amennyiben már van egy kis megtakarításod, érdemes szemügyre venned a Rimini sarokkanapét, ami verhetetlen áron csempészi be otthonodba az eleganciát. A kinézet persze nem minden. L alakú kialakítása biztosítja, hogy a lábaidat kényelmesen kinyújtóztathasd, a kihúzható elemnek köszönhetően pedig két személy részére fekhelynek is ideális választás.

Hálószoba – Told el!

Mikor rendezted át utoljára a szobákat? Szinte biztosak vagyunk benne, hogy a beköltözés óta nem foglalkoztatott ez a kérdés. Eljött az idő, hogy újra szabadjára engedd a fantáziád. A változtatást pedig érdemes a legkisebb helyiséggel, a hálószobával kezdened!

A helyhiány miatt valószínűleg nem sok mozgástered lesz, de már azzal is óriási változást érhetsz el, ha egy másik fal mellé tolod át az ágyat. Apró módosításnak tűnhet, de meg fogsz lepődni, hogy mennyire más érzés lesz belépni a szobába, vagy felébredni az „új helyen”. Ha pedig még az elhasználódott matracot is újra cseréled, a hátad és a derekad is hálás lesz.

A legnagyobb változást természetesen egy vadonatúj fekhely beszerzésével érheted el. Ár-érték arányban a legjobb megoldást a Safari franciaágy kínálja – kényelmes, ágyazható, különleges mintázatával pedig megtöri az egyszínűre mázolt falak monotonitását.

Étkező – Tedd tágasabbá!

Bizonyos helyiségek esetében teljesen indokolatlan a függöny használata. Érdemes kipróbálnod, hogy milyen hatást kelt a konyha vagy az étkező, ha nincsenek felaggatva az árnyékolók (amennyiben újak vagy frissen mázoltak az ablakok, semmi sem indokolja, hogy eltakard őket). A napfény beengedésével nem csak a teret tágíthatod, hanem a villanykapcsolgatások számát is minimálisra csökkentheted.

A tágasság érzetét fehér és magas fényű berendezési tárgyakkal még tovább fokozhatod. A Kamala konyhabútor segítségével például még a legkisebb méretű és sötét főzőhelyiségeket is szellősebbé varázsolhatod.

És néhány jó tanács

  • Tegyél rendet a könyvespolcodon! Próbáld az olvasmányokat szín és méret szerint rendszerezni.
  • Szabadulj meg a kacatoktól! Ha valami évek óta csak porosodik, arra valószínűleg nincs szükséged.
  • Inspirálódj másoktól! Nem szégyen ellesni egy-két dekorációs ötletet ismerősöktől és rokonoktól.
  • Indulj el virágbeszerző körútra! A tavasz beköszöntével itt az ideje, hogy újra színek és illatok lepjék el az otthonod.