Add meg irányítószámod, hogy a szállítási időt pontosan meg tudjuk határozni!

Irányítószám
A vas- és műanyagszékek ideje lejárt!

Emlékszel még azokra a „régi, szép időkre”, amikor egy kertesház udvarán kötelező kellékeknek számítottak az egymásba pakolható, rozoga műanyag székek és a mívesen megmunkált, viszont borzasztóan kényelmetlen vas ülőkék? Igazából nem is volt ez olyan rég. Sőt, még talán most is be lehet őket szerezni. De miért költenél ilyenekre, amikor manapság már kényelmesebb, esztétikusabb és praktikusabb kerti bútorok is léteznek?

Végre beköszöntött a nyár, és a találkozásokat korlátozó intézkedések is szépen-lassan (reméljük, hogy végérvényesen) kikopnak az életünkből. Most mindannyian azon törjük a fejünket, hogy kiket hívhatnánk meg magunkhoz, és mivel színesíthetnénk meg a következő hétvégét – ennyi magányos, búskomor és ingerszegény nap után ez természetes.

Amennyiben kertesházban laksz, a közelgő összejövetelnek Te leszel a házigazdája, ülőalkalmatosságként viszont csak a korábban említett ütött-kopott műanyag-, vagy kényelmetlen vasszékekkel – ne adj’ Isten még azokkal sem – tudsz szolgálni, ezt a cikket mindenféleképpen érdemes végig olvasnod! Vendéglátóként ugyanis a jó hangulat megteremtése mellett a látogatók kényelméről is gondoskodnod kell.

Vegyük sorra, hogy melyek azok a kerti bútorok, amik a segítségedre lehetnek egy nagyobb baráti vagy családi dínomdánom zavartalan lebonyolításában (majd pedig az azt követő feltöltődésben).

Kerti bútor családi összejövetelekhez

Nem túlzás kijelenteni, hogy ahol rokonok találkoznak, ott előbb-utóbb előkerül egy tál leves, egy gondosan összeállított főétel, vagy legalább néhány ínycsiklandó desszert – amit a vendégek vagy a házigazda sütött meg előző este. A kérdés csak az, hogyan lehetne mindezeket kényelmesen, borogatás- és szentségelésmentesen elfogyasztani a kertben anélkül, hogy bárkinek is ácsingózni kellene?

A kellemes tapintású, időjárásálló és természetes környezetbe passzoló polirattan szettek évek óta a legnagyobb slágertermékeknek számítanak a kerti bútorok piacán. Ha családi összejöveteleket kiszolgáló garnitúra vásárlásán töröd a fejed, a puha párnákkal bélelt szék és edzett üvegfelülettel ellátott étkezőasztal szettek lesznek számodra az ideális választások. A kérdés csak az, hogy hány vendégről kell gondoskodnod, és melyik szín, valamint kialakítás áll hozzád a legközelebb?

A Morton kerti garnitúra és a Randel szett körül négy, a Garden kerti garnitúra asztala mellett pedig akár hat vendég is kényelmesen helyet tud foglalni.

Kerti bútor baráti beszélgetésekhez

Egy igazán tartalmas és önfeledt társalgáshoz szükség van egy olyan bútordarabra, amin a társaság minden tagja kényelmesen elhelyezkedhet, kinyújtóztathatja a lábait, és még a nassolnivalóknak is helyet lehet szorítani. Egy nappaliban erre a célra tökéletesen megfelelnek az L alakú kanapék, és a hozzá tartozó dohányzóasztalok. Na de mi a helyzet, ha az udvarodon szeretnéd megteremteni ugyanezt a „kuckós élményt”?

A sarok kerti szettek az éjszakába nyúló beszélgetések, társasjátékozások és iszogatások elengedhetetlen kellékei. Segítségükkel a nappalidban megszokott kényelmet és hangulatot egy az egyben átemelheted a kerthelyiségbe. Ezeket a bútordarabokat ráadásul úgy alakították ki, hogy se az UV-sugarak, se a hideg, se a különböző halmazállapotú csapadékok ne tudjanak bennük kárt tenni, így évszaktól és hőmérséklettől függetlenül, akár egész évben használhatod őket.

Az Alera sarok szett négy, a Hodor szett öt, a Stark szett pedig akár kilenc vendég fogadására is alkalmas.

Kerti bútor a feltöltődéshez

Miután elmentek a vendégek, és mindent sikerült összepakolnod, elérkezik az ideje, hogy elvonulj a világ elől, és teljes magányba burkolózva feltöltődj. Madárcsicsergés, langyos fuvallat, egy csésze kávé, egy jó könyv… már csak egyetlen dolog hiányzik: egy kényelmes ülő- vagy fekvőalkalmatosság, amiben ringatózva átadhatod magad az élvezeteknek.

Ehhez a pihenés nagyágyúit érdemes segítségül hívnod:

  • a Vinto függő fotel speciálisan körbevarrt huzata nem csak kényelmet, hanem hosszú élettartamot is garantál, a kifeszített kötelek pedig biztosítják az ideális súlyelosztást, így sose fogsz kibillenni;
  • a hasonló adottságokkal rendelkező Amado függő fotel a körkörös dizájnnak köszönhetően a teltebb idomokkal rendelkezők számára is kényelmes ülőalkalmatosságként szolgál;
  • a Spavin kerti hintaszék napernyős kialakításával pedig a délutáni szunyókálásoknak lesz a nélkülözhetetlen kelléke.

Ünnepeljétek meg, hogy újra együtt lehettek!

Ints búcsút a kényelmetlen retró ülőkéknek, szerezz be egy komfortos kerti bútor szettet, szerelj fel lampionokat, helyezz ki virágládákat, gondoskodj kellemes zenéről és néhány ínycsiklandó fogásról, majd szólj a rég nem látott rokonoknak, barátoknak, ismerősöknek, és a szükséges óvintézkedéseket szem előtt tartva ünnepeljétek meg, hogy újra láthatjátok egymást.