Add meg irányítószámod, hogy a szállítási időt pontosan meg tudjuk határozni!

Irányítószám
A tökéletes hálószoba kellékei

A tökéletes hálószoba kellékei

Életünk közel egy harmadát alvással töltjük, ezért fontos, hogy olyan környezetet teremtsünk, amely garantálja a nyugodt pihenést. Nagy hangsúlyt kell fektetnünk a megfelelő bútordarabok kiválasztására, majd pedig azok elrendezésére. Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy melyek azok a kellékek, amelyek nélkülözhetetlenek egy hálószobából.

A komfortos ágy

Egy hálószoba sem létezhet a kényelmes, pihentető alvást biztosító ágy nélkül. Itt beszélhetünk franciaágyakról és egyszemélyes bútorokról is. Értelem szerűen az alapján történik a választás, hogy hány fő használja az adott szobát, és így az ágyat. Egy másik szempont lehet, hogy milyen keménységű ágyon szeretünk aludni. Vannak, akik a pihe-puha, mások a keményebb felületen tudnak nyugodtan pihenni. Ha mégsem találsz ágyaink között számodra kényelmeset az sem gond, ugyanis összeállíthatod a számodra legideálisabb fekvőhelyet, ha egy neked tetsző ágykerethez igényeidnek megfelelő matracot választasz. Webáruházunkban kedvedre válogathatsz a különböző méretű, kárpitú, színű és dizájnú ágyak, ágykeretek, ágyrácsok és matracok között. A mi ajánlásunk a sokak által kedvelt Ibiza franciaágy.

Ibiza franciaágy

A praktikus éjjeliszekrény

A hálószoba kialakításának, berendezésének egyik fontos lépése a megfelelő éjjeliszekrény, illetve lerakó kiválasztása. Napjainkban már rengeteg klasszikus és modern dizájndarab közül válogathatunk, de soha ne hagyjuk figyelmen kívül a praktikus szempontokat! Alapvető ergonómiai szabály, hogy a bútordarab tökéletesen illeszkedjen az ágy magasságához, azaz egy könyvet vagy egy pohár vizet kényelmesen rá tudjunk tenni. A többi már csak az ízlésünkön és a szoba stílusán múlik. Ha igazi egységet és harmóniát szeretnénk teremteni a szobában, akkor érdemes szettben gondolkoznunk. Webáruházunkban elérhetőek éjjeliszekrények párban, illetve néhányuk hozzájuk illő ágykerettel is megvásárolható. Ilyen például a képen látható Martina ágykeret a hozzá tartozó 2 darab éjjeliszekrénnyel.

Martina 180 ágykeret+2 db éjjeliszekrény

Uralkodó színek

Hálószobánkban nem csak a bútorok szolgálhatják a kényelmet és a nyugalmat, hanem például a falak, képek és textíliák színei. Az alábbi árnyalatok garantálják a nyugodt, kellemes hangulatot.

⦁ Pasztellszínek: Általánosságban elmondható, hogy a semleges pasztellszínek nyugtató, lágy hatásúak, ezért érdemes falszínnek egy ilyet választani, vagy akár uralkodhat a textileken is. Választhatunk bármilyen, hozzánk közel álló színt: pasztellbe hajló narancssárgát, rózsaszínt, lilát vagy mondjuk krémszínt!
⦁ Barackszín: A lágyabb színek közül igen közkedvelt a barack is vidám hangulata miatt. Tökéletesen összeillik a neutrálisabb színekkel, mint a fekete, fehér és barna is.
⦁ Acélkék: A kék igen népszerű választás a hálószobába, pihentető, nyugtató hatása miatt. Ebből egy karakteresebb, izgalmasabb árnyalat, ami trendivé varázsolja a helyiséget: például az acélkék.
⦁ Zsályazöld: Könnyen kedvenc színné válhat a zöld ezen árnyalata! Egyszerre megnyugtató, pihentető és izgalmas, agyserkentő hatású.
⦁ Szolid terrakotta: Az idei év trendszíneiből a hálószobába igazán jól illeszkedik a terrakotta, hiszen a földszínek – a különböző barnás, szürkés árnyalatok – egyébként is szuperek ebbe a helyiségbe. Egy sötétebb árnyalatot érdemes lehet például a fehérrel ellensúlyozni.
⦁ Halványszürke: Egy határozottan megjelenő szürkét könnyen feloldhatunk vibráló, vidámabb színű párnákkal, mint például zöld vagy sárga. Könnyedén párosítható bármivel, mégis főként az andalító, álomba ringató hatását fogjuk érzékelni.

Szőnyegek, textíliák, ágytakarók

Ezek az apró, de annál lényegesebb kiegészítők segíthetnek abban, hogy abszolút harmóniát teremthessünk a szobában. Legjobb, ha színekben vagy stílusban egymáshoz passzoló darabokat tudunk beszerezni. A színválasztáshoz segítségül veheted az előző pontban leírt javaslatainkat! Ha ablakunkon nincsen redőny, mindenképpen szerezzünk be sötétítő függönyt, hogy az éjszakai és hajnali beáradó fények ne tudják megzavarni békés álmunkat!

Az impozáns gardróbszekrény

Egy otthonból sem hiányozhat a gardróbszekrény, melyben ruhaneműinken kívül sok más dolgot tárolhatunk, legyen az ágynemű, háztartási, vagy akár konyhai eszközök. Ennek ellenére legtöbbször mégis ruháink foglalnak helyet a szekrényben, éppen ezért az a legpraktikusabb, ha a hálószobában helyezzük el, ugyanis itt öltözünk fel minden reggel. Rengeteg fajta gardróbszekrény közül válogathatunk. A tökéletes darab kiválasztásához segítséget nyújthat korábbi cikkünk. A te tetszésedet is biztosan elnyeri valamelyik darab, mint például a képen látható Lux tolóajtós gardróbszekrényünk (160 cm).

Lux tolóajtós gardróbszekrény (160 cm)

Ágyneműtartó

Ha olyan ágyra esett a választásunk, amelynek nincs ágyneműtartója, és már a gardróbszekrényben sem tudjuk tárolni a párnákat és paplanokat, érdemes beszereznünk egy praktikus, különálló ágyneműtartót, melybe kényelmesen bele tudjuk pakolni őket. Itt is figyeljünk arra, hogy a bútor stílusa illeszkedjen a többihez! Ezen kívül az ágyneműtartóra helyezhetünk dísztárgyakat, egy szép csokor virágot, vagy akár fényképeket, hogy még hangulatosabbá és otthonosabbá varázsoljuk a szobát!

A szórakozást biztosító TV állvány

A televízió elhelyezésével kapcsolatosan csak annyit tudunk mondani, hogy ahány ház, annyi szokás. Sokan szeretnek a TV halk duruzsolására elaludni, másokat a belőle áradó fény nyugtat meg, míg vannak olyanok, akik úgy vélik, hogy a TV a nappaliba való, elalvás előtt már nem nézik az adást. Ha azok közé tartozol, akik szeretik a kényelmes ágyból nézni a televíziót, esetleg a reggeli ébredezést könnyítik meg vele, most hozzád szólunk. Biztosan szükséged lesz egy állványra, vagy egy kisebb szekrényre, melyen elhelyezheted a készüléket. Webáruházunkban többféle bútordarabot is megtalálsz, remek választás lehet például a képen látható Everest TV állvány.

Everest 160 TV állvány

Mindezek után biztosan Te is kedvet kaptál hálószobád kicsinosításához! Látogass el webáruházunkba, és válaszd ki lakásod legújabb bútordarabjait! Mi házhoz szállítjuk Neked, és ha szeretnéd akár össze is állítjuk őket szobádban.