Add meg irányítószámod, hogy a szállítási időt pontosan meg tudjuk határozni!

Irányítószám
A nappali berendezése – „Így oldottuk meg 500 ezer forint alatt”

Egy kedves ügyfelünktől kapott visszajelzés után született meg bennünk a gondolat, hogy vásárlóink beszámolóin keresztül mutassuk be, hogyan lehet ízlésesen, mégis pénztárcabarát módon otthonossá varázsolni egy helyiséget. A cikksorozatunkat útnak indító részben a nappali berendezése kerül a középpontba.

Az első történetet Eszter meséli el, aki férje segítségével lakása egyik leggyakrabban használt szobáját álmodta újjá. Beszámolójában megosztja velünk, hogy milyen szempontokra figyeltek oda a nappaliba szánt bútorok kiválasztásánál, és azt is elárulja, hogyan sikerült (bőven) az 500 ezer forintos lélektani határ alatt maradniuk.

A nappali berendezése lépésről lépésre

„Amikor elhatároztuk, hogy átalakítjuk a lakásunk egy darabkáját, az alábbi szempontok lebegtek a szemeink előtt:

  • a kiválasztott bútorok legyenek összhangban,
  • a végösszeg ne lépje át az 500 ezer forintot,
  • online leadhassuk a megrendelést
  • és elintézzék helyettünk a kiszállítást, az összeszerelést, valamint a régi bútorok elszállítását.

Így esett a választásunk a Megfizethetőbútorra és az alábbi berendezési tárgyakra:

Évtizedeken keresztül színes kiegészítők és falrészek között éltünk, de ahogy telt-múlt az idő, egyre jobban elhatalmasodott rajtunk az érzés, hogy a vibráló, fiatalos összhatást egy letisztult, modern megjelenésre szeretnénk cserélni. Első lépésként a falakat halvány szürkére festettük (csak egyetlen felületet hagytunk meg eredeti színében), a nagyobb berendezési tárgyaktól pedig teljes mértékben megszabadultunk. Ezt követően vágtunk bele az új bútorok összeválogatásába.

Minden az álomkanapé megtalálásával kezdődött

A nappali berendezése a kanapé kiválasztásával vette kezdetét. A folyamatosan ugrándozó és fel-alá rohangáló gyerekek miatt két fontos szempont lebegett a szemeink előtt: legyen strapabíró szövettel fedett és szürkés árnyalatú. Így esett a választásunk a Rimini sarokkanapéra, ami tökéletesen megfelelt az imént említett feltételeknek.

Nagyon örültünk a süllyesztett, szinte „láb nélküli” kialakításnak, hiszen így nem kell minden nap azzal szembesülnünk, hogy már megint összegyűlt a por a kanapé alatt. Széles ülőfelületének köszönhetően a család minden tagjának (anyának, apának és a két gyerkőcnek is) kényelmes ülőfelületet biztosít, ráadásul kihúzható, ágyneműtartóval is rendelkezik, így két ember számára kényelmes fekhelyként is funkcionál. A férjem szülei legutóbbi látogatásukkor már fel is avatták, és nagyon jót aludtak rajta.

4-et ütöttünk 1 csapásra

Miután megtaláltuk álmaink kanapéját, azt gondoltuk, hogy szépen sorban tovább haladunk a keresgéléssel. Szem előtt tartva, hogy színben, anyaghasználatban és stílusban is passzoljanak egymáshoz a bútorok, kiválasztunk egy szekrénysort, egy komódot és egy dohányzóasztalt. Egészen addig ez a gondolat volt a fejünkben, amíg szembe nem találtuk magunkat a Merion termékcsaláddal.

Az ágyban fekve, kezünkben a laptoppal egymásra néztünk a férjemmel, és tudtuk, hogy megtaláltunk (majdnem) mindent egyben, amit kerestünk. Ezen a ponton borzasztóan örültünk, hiszen nagy félelmünk volt, hogy az összeválogatott bútorok által nyújtott összhatás a kiszállítás után csalódást fog okozni. A Marion termékcsalád szerencsére levette a vállunkról ezt a terhet. Mindegyik darab ugyanabban a stílusban készült: szürke szín, matt felületek, fa elemek – pont, amit kerestünk.


A szekrénysor alsó részén elhelyeztük a tévét, a felső részét pedig kedvünkre hozzá tudtuk igazítani, hiszen különálló elemekről van szó. A magasabb komódot ugyanarra a falrészre tettük, mint a szekrénysort, a szélesebb és alacsonyabb komódot pedig merőlegesen. Egy elem maradt még ki: a dohányzóasztalt egy szőnyegen, a szoba közepén helyeztük el. Az összhatás szuper lett.

Az utolsó elem okozta a legnagyobb fejtörést

A gyerekek és a férjem miatt a kanapé, a szekrénysor, a komódok és a dohányzóasztal megtalálása után egyetlen bútorra még szükségünk volt: egy számítógépasztalra. Erre sikerült a legnehezebben rálelnünk, de a kitartó keresést végül siker koronázta.

A Grosso számítógépasztal színeiben, anyaghasználatában és stílusában majdnem ugyanazt nyújtja, mintha a Marion termékcsalád tagja lenne. Teljesen belesimul a megújult nappalinkba. Ami pedig külön jó hír (és igazolja a döntésünk helyességét), hogy a gyerekek ide sokkal szívesebben ülnek le elkészíteni a házifeladatukat, mint korábban a konyhaasztalhoz.

Bőven sikerült 500 ezer forint alatt maradnunk

A nappali berendezése sokkal kevesebbe került, mint amire eredetileg számítottunk. A Rimini sarokkanapét 120 000 forintért, a Merion szekrénysort 96 000 forintért, a kisebb komódot 54 000 forintért, a nagyobbat 64 000 forintért, a dohányzóasztalt 23 000 forintért, a Grosso számítógépasztalt pedig 35 000 forintért rendeltük meg. Mindent beszereztünk, és nemhogy az 500, de még a 400 ezer forintot sem léptük át. Igaz, idén nem mondhatjuk, hogy a megmaradt összeget utazásra tudjuk költeni, de van helye a megspórolt pénznek.”

Bízunk benne, hogy Eszter története ötletet adott a nappalid újragondolásához. Ha további inspirációra van szükséged, nézd meg a Megfizethetőbútor teljes kínálatát, és csapj le a legjobb ajánlatokra!