Add meg irányítószámod, hogy a szállítási időt pontosan meg tudjuk határozni!

Irányítószám
A nagy franciaágy-választó

Leila franciaágy

Mindennapos alvóhelyünk kiválasztását nem szabad félvállról vennünk. A pihentető alvás elengedhetetlen ahhoz, hogy energiával telten tudjuk végezni hétköznapi teendőinket. Így hát meg kell találnunk a tökéletes franciaágyat, amelyhez adunk egy kis segítséget.

Megfelelő méret

Elsősorban fel kell mérnünk a rendelkezésünkre álló területet. Gondoljuk végig: az ajtó merre nyílik, az ablakok a szoba melyik oldalán vannak, hová szeretnénk elhelyezni a többi bútordarabot és azt, hogy a kiválasztott ágyat egyáltalán be tudjuk-e juttatni a szobába (nem túl szűk-e hozzá a folyosó vagy az ajtó). Ha kisebb méretű hálószobánk van, akkor érdemes saroktámlás franciaágyat választanunk, így könnyedén ki tudunk használni minden helyet.

Glória franciaágy

Ágykeret vs kárpitozott franciaágy

Meghatározó kérdés még, hogy komplett kárpitozott franciaágyat válasszunk (amelynek fejtámlája, váza és fekvőfelülete is bútorkárpittal van borítva, a fekvőfelülete pedig valamilyen szivacsozásból vagy szivacs és rugós betét kombinációjából áll, vagy pedig matrac és ágykeret kombinációját.

A kárpitozott franciaágyak egyszerű megoldást nyújtanak, ha nem akarunk a matrac kiválasztásával külön bajlódni. Egy ilyen ágy is lehet kényelmes és anatómiailag is megfelelő kialakítású. Külön praktikus, hogy a legtöbb kárpitozott ágy nagy méretű ágyneműtartóval rendelkezik. Hátrányként viszont fontos szem előtt tartanunk, hogy a matrac nem cserélhető, így ha megváltoznak alvási szokásaink, vagy nagyon elhasználódik a fekvőfelület, akkor új ágyat kell vásárolnunk.

Dolores ágykeret (180 cm)

Az ágykeretek rendkívül nagy típus- és színválasztékkal rendelkeznek, a sokoldalú felhasználást pedig az biztosítja, hogy bármilyen ágykeretet az alvási szokásainknak megfelelő matraccal tudunk használni. Ágykeretek sokféle anyagból készülnek, léteznek bútorlapos, kárpitozott, illetve fémmel vagy fával kombinált fém ágykeretek. A bútorlapos ágykeretek általában modern, letisztult formatervezést követnek, amelyekhez gyakran tudunk színben és stílusban passzol éjjeliszekrényt, komódot, gardróbszekrényt vagy akár TV állványt is. A kárpitozott ágykeretek esetében a váz bútorkárpittal van borítva, ami lehet szövet vagy textilbőr.

Ágyneműtartó

Az ágyneműtartó kérdésénél ismét érdemes visszatérnünk a szoba méretére. Ha a helyiségben bőven van hely egy különálló ágyneműtartóra, akkor nem szükséges azzal felszerelt ágyat vásárolnunk. Ha azonban szűkén vagyunk a helynek, akkor mindenképpen olyan ágyat válasszunk, amiben kényelmesen tárolhatjuk az ágyneműt. Ágyneműtartós ágyak között is megkülönböztethetünk felnyithatót és kihúzhatót. Ebben az esetben szintén azt kell fontolóra vennünk, hogy mennyi helyünk van, hiszen a kihúzható számára plusz szabad felületre van szükség.

Nazuka ágykeret (160 cm)

Anyag, szín, stílus

Ezeket a tényezőket alapvetően a hálószoba hangulata, valamint az egyéb bútordarabok, kiegészítők és a saját stílus határozzák meg.

Webáruházunkban számtalan fajtájú, méretű, színű és stílusú ágy közül válogathatsz, így biztosan megtalálod a számodra legmegfelelőbbet!