Add meg irányítószámod, hogy a szállítási időt pontosan meg tudjuk határozni!

Irányítószám
5+1 tuti tipp egy stílusos legénylakás kialakításához

Felszisszentett és összegyűrt sörösdobozok a nappaliban, zsírban tocsogó pizzásdobozok a konyhában, keringőt járó porcicák a folyosón, és szanaszét heverő ruhák a lakás minden pontján. A legénylakás hallatán sokakban valami ehhez hasonló kép idéződik fel. De ne általánosítsunk! Egyedülálló férfiként is kialakíthatsz egy eleganciát, igényességet és meghittséget sugalló kuckót.

Ahhoz, hogy lakásod otthonosnak érezd – és vendégeid számára is csalogató hatást keltsen –nem kell hatalmas összegeket elköltened. Elsősorban a rendre és a tisztaságra fontos odafigyelned. Amikor ez megvan, jöhetnek az apró csinosítgatások.

1. Fa bútorok és dekorelemek

Ha becsempészed a természet egy darabkáját az otthonodba, máris egy lépéssel közelebb kerülsz hozzá, hogy egy nyugalmat árasztó lakóhelyet teremts. Mivel a nappali minden legénylakás esetében központi szerepet játszik – bizonyára Te is itt töltöd el a legtöbb időt –, ebbe a helyiségbe mindenféleképpen érdemes beszerezned néhány fa betéttel tarkított kiegészítőt.

Tökéletes választás lehet például a Xena dohányzóasztal, ami a faerezetes felületet játékos vas lábazattal kombinálja.

2. Kényelem és luxus

Annak ellenére, hogy esténként általában magányosan hajtod álomra a fejed, érdemes beszerezned egy kétszemélyes franciaágyat. Ez nem csak azért fontos, hogy kedvedre kinyújtózhass és forgolódhass. Sosem lehet tudni, hogy mikor adódik egy olyan alkalom, amikor meg kell osztanod valakivel a fekhelyed. És valljuk be, egy tágas franciaágynak sokkal nehezebb ellenállni, mint egy gyermekkorból megmaradt, kifeküdt heverőnek.

A puha fejléccel felszerelt, barna textilbőrrel borított Ibiza franciaággyal például nem csak kényelmet, hanem luxus hangulatot is csempészhetsz a hálószobádba.

3. Vibráló színű kiegészítők

Egy legénylakáshoz baromi jól passzolnak a kővel vagy sötét márvánnyal burkolt felületek. Sőt, még az sem tűnik elrugaszkodott megoldásnak, ha néhány falrészen csempék helyett a „nyers” beton köszön vissza. A rideg szürkeséget viszont érdemes ellensúlyoznod valamivel. Erre a célra kiválóan alkalmasak a vibráló színű kiegészítők.

Itt van például az Esmarina szőnyeg. Lehet szürke a fal, lehet koromsötét a kanapé, ha leterítesz egy ízlésesen színezett szőnyeget, máris életet csempészhetsz az egyhangú térbe.

4. Egy csipet retró

Évek óta ismét hódítanak a retró hangulatot árasztó bútordarabok. Nem javasoljuk, hogy ezen a téren túlzásba ess – különben könnyedén újrateremtheted nagyszüleid egyik szobáját –, néhány múltidéző kiegészítővel viszont megtörheted az egy kaptafára készülő, lapra szerelt bútorok monotonitását.

Az Euforia kanapé fa lábaival és steppelt felületeivel például egyszerre kelt múltidéző és modern hangulatot. Kihúzható és ágyazható kialakításának köszönhetően ráadásul vendégágyként is tökéletesen funkcionál.

5. Praktikus letisztultság

A megjelenés csak egyike azoknak a kritériumoknak, amiket egy bútor kiválasztásakor mérlegelned kell. A praktikum majdnem ugyanolyan fontos helyet foglal el a szempontok képzeletbeli listáján – különösen igaz ez egy legénylakás esetében. Mivel a fürdőszobák általában mindössze néhány négyzetméter alapterületűek, ezért ebben a helyiségben kell a legkörültekintőbben megválasztanod a kiegészítőket.

Az Alice fürdőszoba összeállítás például megjelenés és praktikum szempontjából egyaránt ideális választás. Kinézete letisztult, kényelmesen pakolható, „lebegő” kialakításának köszönhetően pedig gyerekjátékká teszi a takarítást.

+1 Az a bizonyos fotel…

Létezik egy ülőalkalmatosság, aminek minden legénylakásban kötelező tartozéknak kéne lennie. Egy bútor, amire szíved mélyén mindig is vágytál, de eddig sikerült lebeszélned magad róla. Elérkezett az idő, hogy ez megváltozzon. A Jeff fotelbe egyszer belehuppansz, és soha többé nem akarsz majd feltápászkodni.

Hátradőlve élvezheted a Bajnokok Ligája döntőjét, kényelmesen elhelyezkedve Fifázhatsz a haverokkal és kinyújtott lábakkal, egy frissítő itallal a kezedben pörgetheted végig kedvenc sorozatod epizódjait. Kell ennél több?

Egy lakás kizárólag akkor tudja betölteni a feltöltődést nyújtó otthon szerepét, ha rendszeresen rendben tartod, és időt fordítasz rá, hogy a saját ízlésedre formáld. Csak így érheted el, hogy lakhelyed ajtaján benyitva – téged és vendégeid egyaránt – kellemes érzés kerítsen hatalmába. És csak így tudod ledönteni a legénylakásokkal szemben kialakult sztereotípiákat is…