Add meg irányítószámod, hogy a szállítási időt pontosan meg tudjuk határozni!

Irányítószám
3+1 tipp a tökéletes kanapé kiválasztásához

Kanapévásárlásnál számos szempontot figyelembe kell vennünk a tökéletes darab kiválasztásához. Cikkünkben sorra vesszük a legfontosabb tényezőket, hogy segítsünk megtalálni a számodra legideálisabb kanapét!

1. Méret, elrendezés

Az első és legfontosabb szempont, hogy mekkora hely van nappalinkban a kanapé számára, illetve milyen fajta bútordarab mutatna a legjobban a helyiségben. A hagyományos kanapék mellett a sarokkanapék is nagy sikernek örvendnek, ugyanis minden szobának van legalább egy hasznosítható sarka, ahová mutatósan és praktikusan el lehet helyezni a bútort. Tetőtéri lakásokba érdemes sarokkanapét vásárolni, ahol a plafonon/falon lévő beugrók nem teszik lehetővé a szekrények elhelyezését. Ebben az esetben remekül ki lehet használni a szobában lévő összes teret. Remek választás lehet Luton sarokkanapénk!

Luton sarokkanapé

A méret meghatározásánál azt is fontos tudni, hogy körülbelül hányan fogják használni a kanapét nap mint nap. Ha nagy a család, vagy rendszeresen sok vendégünk van érdemes nagyobb bútordarabot választani (persze csak ha a szoba méretei is lehetővé teszik azt.)

2. Ágyazhatóság/vendégággyá alakíthatóság

Általában célszerű ággyá alakítható kanapét vásárolni, főleg abban az esetben, ha nincs olyan szobánk, ahol kényelmes alvóhelyet tudnánk biztosítani vendégeink számára. Ha ágyazható kanapét választunk, nem kell kétségbe esnünk, ha váratlan vendégeink érkeznek. Egyszerűen átalakíthatjuk az ülőgarnitúrát egy komfortos éjszakai fekvőhellyé. Vásárlóink egyik nagy kedvence a Bill kanapé!

Bill kanapé

3. Kárpit anyaga/színe

Webáruházunkban 3 fajta kárpitösszeállítású kanapéból lehet választani: szövet, textilbőr, illetve ennek a kettőnek az ötvözete. A textilbőr kárpit egy jóval kényesebb, azonban strapabíróbb anyag, mint a szövet. A textilbőr kárpitot általában könnyebb tisztítani, ugyanis ha véletlenül leborítjuk a kanapét valamivel, a szövet hamarabb magába szívja, mint a bőr. A szövet és a textilbőr kombinációjú bútordarabok igencsak közkedveltek. Ezeknek általában a karfájukat és a háttámlájukat borítja a bőr, az ülőfelület és a párnák szövet borításúak. Amikor a kárpit anyagáról és színéről döntünk, figyelembe kell vennünk, hogy mennyire tudunk vigyázni a bútordarabra. Vannak-e gyerekek, esetleg háziállatok, melyek könnyebben összekoszolhatják az esetleges világos kárpitú kanapét. Ebben az esetben inkább a sötétebb színűeket javasoljuk választani. A legtöbb kanapénk számos színösszeállításban rendelhető, mint például a képen látható Black kanapé.

Black kanapé

3+1. Design

Manapság rengeteg dizájnú és mintájú kanapé közül lehet válogatni, legyen az geometriai alakzatokat, állatokat, vagy virágokat ábrázoló minta. Ennél a szempontnál azt kell fontolóra vennünk, hogy mi illene leginkább a saját, és lakásunk stílusához. Fontos, hogy a helyiségek és a bennük lévő bútordarabok, berendezési tárgyak harmonizáljanak egymással, hiszen így teremthetünk egységes stílust otthonunkban. Ha például élénk színek és különleges formák dominálnak a lakásban, akkor ezt az ülőgarnitúrán is megjelentethetjük, például az Alabama kanapénkkal!

Alabama kanapé

Reméljük ezzel a pár tippel sikerült segítenünk, hogy ki tudd választani a számodra tökéletes kanapét! Látogass el webáruházunkba, ahol garantáltan rátalálhatsz álmaid bútordarabjaira!